Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FM: nodoklis par dienesta auto izmantošanu ir sociāli taisnīgs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
krabis
k
Nu, labi, ieturēs tos nodokļus 44,9ls. A kur to starpību 150-44,9=105,10ls- izmaksās darbiniekam? Nu tāda tīri grāmatvediska interese, kur tā starpība aiziet? Bet nu uzņēmumam ta papildus izmaksas 150+36,14=186,14?? Vai tad ne? Un pie tam vēl var tikt traktētas kā ar saimniecisko darbību nesaistītas tb. no peļņas sedzamas? Koa?
Juliet
J
Neticēsiet, bet sestdienas vakarā no plkst. 20.30 līdz 22. Double Cafe risināju darba jautājumus - kam, interesanti zināt, es to varēšu paskaidrot?
Signe
S
Ak, Dievs! Nu kurš būs nākamais nodoklis???????? Varbūt vajadzētu ieviest nodokli par ieielpoto gaisu?????????????????
Lelle
L
Visiem mašīnās būs ceļazīmes ar darba maršrutiem i sestdienās, i svētdienās. Uzņēmēji patiešām strādā arī brīvdienās, nu kā gan to varēs izkontrolēt? Ja uzņēmējs veikalā iegādājas, piem., kancelejas preces un turpat pretī nopērk piena paku vai siera šķēli, vai tas būs darba vai privātais brauciens?!
santav
s
Baigi gudrie , "pieliks pie algas 150 ls "- valsts iestādēs no nodokļu maksātāju naudas , bet man privātajam jādomā kur es pie jau esošas minimās algas dabūšu klāt vēl 150ls - līdz šim esmu vilkusi dzīvību , pabalstus neesmu prasījusi - tagad tas esot sociāli taisnīgi - nošaut par maz.
Gisborns
G
Vispār jau izskatās, ka Egle savā krēslā ir pārlieku iesēdējusies. Pa šiem gadiem apvēlusies ne pa jokam un savākusi sev biroju no līdzīgām blondīnēm. Pēdējā laikā vienīgi no TRK var sagaidīt kaut cik loģiskus un sakarīgus argumentus, kā arī kaut cik jēdīgu uzņēmēju pārstāvību varas struktūrās.
Gisborns
G
Izdomājuši te jauno modes terminu "sociāli taisnīgi"...ja "sociāli taisnīgi", tad: 1. Aizliegt dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām valsts iestādēs un tam pielīdzināmās organizācijās vispār - pilnīgi un viennozīmīgi. 2. Noteikt šo normu tikai un vienīgi reprezentatīvajām automašīnām. ( Likums nodala šādus auto). Pretējā gadījumā valsts ierēdņi un citi liekēžu cūkas jau legāli varēs vizināties par nodokļu maksātāju naudu uz savām Latgales dāčām, bet nodokli maksās mazie un vidējie uzņēmēji, zemnieku saimniecības un tamlīdzīgi "muļķīši".
Juris
J
Vieglāk būtu ieviest un iekasēt no ierēdņiem "stulbu ideju nodokli", ieturot to no ierēdņu algām;)
Liene
L
Pacietībai var pienākt gals! Prezidents jau sen neredz, kas notiek ar Latvijas iedzīvotājiem, kuriem Dombrovskis atņēma darbu, atstājot 200 000ģimenes bez darba, tātad arī, bez iztikas līdzekļiem, tātad arī, bez kurināmā, bez iespējām ārstēties,,bez iespējam skoloties, jo šīm ģimenēm nav naudas dārgajām biļetēm, lai bērns nokļūtu līdz tālajai skolai. Bet, vistrakāk sirds sāp par tiem skolniekiem, kuri iziet no mājām jau pēc plkst.6 no rīta un kuriem līdz plkst. 18 visu dienu jādzīvo ar tukšu, rūcošu kuņģīti...bet to jau tik lieliem kungiem kā Zatleram un viņa ieliktenim no Jl Dombrovskim, nesaredzēt, nesaprast, nesadzirdēt mazos, badā esošos Latvijas bērniņus. Pat cietumniekus netur uz maizi un ūdeni,bet te 89%/pensionāri, skolnieki, bezdarbnieku ģimenes dzīvo daudz sliktāk par cietumniekiem.
Gatis
G
Viņi vienkārši pārbauda cilvēku pacietību. Cepuri nost, cik pacietīga tauta!
Andris
A
Rodas iespaids, ka FM darbiniece ir sašutusi, ka savā guļamrajonā nav kur nolikt savu dienesta mašīnu pa nakti, tāpēc savos nakts murgos izdomāja kā atbrīvot durvju priekšu no citiem auto, kas nevar vairs atļauties maksas stāvvietu. Nu ko tur lai saka: kāda pati, tādas idejas.
singa
s
Man ir viena cilvēka sia,izveidots tāpēc,lai varētu man samaksāt nopelnītos procentus,par pakalpojumu citai firmai,ar to pelnu savu iztiku,negriežos pēc valsts pēc pabalstiem un neesmu arī nekur no Latvijas aizbraukusi,cīnos tepat.Lai darbu darītu,man bija nepieciesams transports,jo klienti ir visaa Latvijaa.Tad nu lūk,tā kā darījumu skaits sarūk,ar šo darbu varu nopelnīt tikai līzingu savai mazajai,ekonomiskajai mašīnai,jo no tā nekur vaļā netikšu,grāmatvedei Vid atskaitēm,telefonam.Iztiku sev pelnu veicot vēl papildus darbu.Man vairs nesanāks līzingam,jo tikpat vajag valstij,tad vēl arī kādu stāvlaukumu vajadzēs apmaksāt,jo nedrīkstēšu savā sētā mašīnu nolikt?kĀ rīkoties šādā gadījumā?Pamest šo valsti ,kas savas problēmas uzkrauj man?
Kas ir šī zoss?
K
Pilnīgi Tev piekrītu. Manī arī pārsteidza Egles ļenganā reakcija. Kad abām blondīnēm (egle un tā otra,kam āda aiz ausīm savilkta) jāzīmējas par biznesa teoriju, tad ieslēdz čaiņiku sienā un blondā mātīte jau vītero, bet tagad tik acis bola. Izskatās ka viņam svarīgs vien Grindeksa un Latvenergo budžets.
Kas ir šī zoss?
K
Manā guļamrajonā apmēram divas trešdaļas auto, kas stāv pie mājām, ir trafarētas, taču nekādas ražotnes tur nav. ... tā spriedelē finmina "experte" Daudzi sīkuzņēmumi ir registrēti īpašnieku dzīvoklos. Es piemēram sniedzu fotopakalpojumus. braucu pie klientiem. Kantoris man ir pusistaba personiskajā mājā. Mašīna man ir ar reklāmu uz bortiem, jo manuprāt tas ir efektīvs un man finansiāli izdevīgs variants. Un vispār manuprāt es strādāju loti efektīvi unracionāli, pretēji ar grāmatvedēm un papīriem apaugušajiem valsts monstriem. Vai tā FM zoss tagad grib panākt lai manai firmai ir divi auto ar vienu piebraukt pie parādesdurvīm bet ar otru sētaspusē, tā sakot "darbam"? Un lai es reklamējos tikai tv un avīzēs?? Tas cilvēks ir apbrīnojami stulbs. Un no mana viedokļa skatoties šo nodokļā skaidrotāju vajadzētu saukt daudz rūpjākos vārdos kā par "zosi".
Agris
A
Robežniecei sēta pilna ar marķētam mašīnam, tapēc jau vina ierosinaja ieviest so nodokli, jo laikam nav pasi savu masīnu kur nolikt.:))) Ja godīgi, tad totals sviests, ceturtdien runaja par 38 latiem gada, ok, to var nomaksat, bet piektdien jau nez kur izravusi, ka 150lati menesi, un darba ņēmejam jamaksā 44,90 lati!!!!! Ja privatas vajadzības skaitīsies no darba uz darbu ka brauc, tad, ja man darba darīšanas jabrauc no Liepajas uz daugavpili, tad jau sanak, ka 5 stundas vizinos sev pa prieku? Sviests, totals sviests!!!! zinu, ka daudzi atradīs iespeju ka nemaksat nodokli, un valsts paliks ar garu degunu atkal.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas