Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FM piedāvās atcelt samazinātās PVN likmes; palielināt neapliekamo minimumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Par to genocīdu pret latviešiem. Komunālos maksā arī krievi, tāpat arī medikamentus pērk. :)
Kaspars Gasūns
K
Virziens ir pareizs. Ja tikai neapliekamais minimums būs ok un tā pārējā sadale neklibos. Ne jau medikamentam jābūt lētākam, bet gan cilvēkam, kam ir mazāk naudas vai ir lielāka vajadzība pēc šī medikamenta, jāpiešķir papildu nauda. Tas pats attiecas uz medicīnas pakalpojumiem. Nevis tiem jābūt lētākiem kā sociālam žestam, bet gan sociāli neaizsargātajiem jāvirza līdzekļi tieši šai vajadzībai. Par tām grāmatām gan tā drusku žēl...
:)
:
Dinamika: No sākuma bija: PVN - 18% IIN - 25 % Neapliekamais minimums - 90 ls. Tad nāca Goča un palielināja PVN uz 21%, BET LAI NECIESTU TAUTA IIN pazemināja uz 23% Tālāk nāca marsieši ar ezīšiem un rezultātā: PVN - 21% IIN - 26% (!) Neapliekamais minimums 35 Ls. TAGAD STĀSTA, KA ATKAL PALIELINĀS NODOKĻUS UN PALIELINĀ NEAPLIEKAMO MINIMUMU, diez uz cik? ne jau līdz 90 Ls. Vai jums tas nesāk atgādināt epizodi no Orvela 1984, kur no sākuma samazina šokolādes devu no 25 uz 20 gramiem, bet pēc tam izziņo, ka šokolādes deva ir palielināta no 15 uz 20 gramiem?
Jukums
J
Paskatijos citos portālos par so tēmu - ja šis ir vienīgais oficiālais vēl pat īsti nenodibinātās Vienotības piedāvājums un citu priekšlikumu un ideju jums nemaz nav, tad variet to apvienību nemaz nedibināt. Jo, no cilvēkiem ar zemiem un vidējiem ienākumiem šodien vairāk var iekasēt tikai uz papīra, bet ne dzīvē. Varbūt, tas ir ka neveiksmīgs izmēģinājuma balons? Lai pavērotu reakciju un pieradinātu pie vēl lopiskāka stāvokļa?
Lems
L
Ceļiet droši, pašiem jau vien būs jāmaksā, visi citi lai kā negribētu pārvāksies uz citām valstīm,
vilis
v
Apsveicami.Beidzot FM sāk vadīt tautsaimniecību.Nodokļi un atlaides tie ir tie instrumenti.
Jukums
J
Izskatās pēc tādas kā grābstīšanās " uz dullo", cerībā, ka kas uzlabosies. Nepietiekams piedavājums ar atseviķiem pozitīviem elementiem, bet ne pārmaiņas pašos greizās sistēmas pamatos. Arī progresīvo ienākuma nodokli Repše tā arī nav sadūšojies pat piedāvāt. Bet, bez tā neviens pasākums būs nepilnīgs un lemts neveiksmei jau pēc definīcijas.
Vēlētājs
V
Jā, jūtams, ka 28.februārī iestājās pilnmēness...ieteiktu visiem ministriem un deputātiem izied medicīnas komosiju, arī Tvaika ielā..
dfd
d
Repšem laikam iestājās pilnmēness.
Kāpēc?
K
Tātad nekādā gadījumā nepalielināt PVN luksusprecēm un pakalpojumiem,bet gan komunālajiem pakalpojumiem un medikamentiem! Kāpēc?
Pa Ziemeļvalstu ceļu?
P
Atsakoties no progresīvā ienākuma nodokļa,samazinot bērnu pabalstus,palielinot PVN pārtikas produktiem,zālēm,komunālajiem pakalpojumiem?
Muļķīga ideja
M
Palielinot līdz 21% PVN siltumam,gāzei,ūdenim un ekektroenerģijai,ievērojami sadārdzināsies vietējo ražotāju preces,mazinot to konkurētspēju un eksporta iespējas!
fiksais
f
Vispār Repši par šo tekstu vajadzētu iesūdzēt Hāgas tribunālā par genocoīdu pret latviešu tautu. Lasi - gandrīz 50 miljonu ieņemumu paredzēti uz zāļu sadārdzināšanu, vēl krietns strēķis uz apkuri (malka šim tarucē!!!). Tātad atņemt naudu vēl vairāk pensionāriem, hroniski slimajiem un invalīdiem. Vispār šis ir labs sauklis Vienotībai jaunajās vēlēšanās - gribi divreiz dārgākas zāles un apkuri - balso par Vienotību!
Kas
K
Labojiet, ja kļūdos, bet, manuprāt, tas ir "pesec". Pazeminātas PVN likmes uz noteiktām preču grupām taču ir spēkā visās ES valstīs. Vai tik ar šo soli mēs netuvojamies kaut kādam Latīņamerikas modelim, kur valda superliela nevienlīdzība. Un kaut kā nav pārliecības par mehānismu, kas it kā kompensēs šo PVN palielināšanu, efektivitāti.
caporegime
c
Es piekrītu Nasing spešal. Kaut gan JL man galīgi nesimpatizē, ir jāatzīst, ka marsietis vismaz mēģina kaut ko piedāvās. Jāsaka, ka piedāvājums ir apspriešanas vērts. Skatoties te pārējo komentus, jāsecina, ka laikam neviens neapzinās kādos mēslos mēs esam. Visiem viss ir slikti, visi kritizē, solās nosprāgt, pakārties u.tmldz. Te vismaz cilvēks kaut ko reālu piedāvā, atšķirībā no TP, LPP/LC, ZZS, kuri vispār nevienu nepopulāru ideju pēdējā laikā neizmet :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas