Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FM plāno samazināt prognozējamo budžeta konsolidācijas apjomu

2011. gada valsts budžetā konsolidējamā summa, kas saskaņota ar starptautiskajiem aizdevējiem ir 395 līdz 440 miljoni latu, tomēr, ņemot vērā Latvijas ekonomikas ātrāku atveseļošanos, iespējamā konsolidācija varētu būt 350 līdz 395 miljoni latu, inforomē Finanšu ministrija (FM).

"Pie šādas budžeta konsolidācijas summas strādā arī FM un Ministru kabinets, taču par galējo konsolidācijas apjomu, kas, saskaņā ar ekonomikas attīstības pašreizējām tendencēm, varētu būt vēl nedaudz mazāks. Pēc 2010. gada trešā ceturkšņa tautsaimniecības attīstības datu saņemšanas par to tiks diskutēts ar starptautisko aizdevēju misiju budžeta jautājumos, kas strādās Latvijā no 8. līdz 16. novembrim," uzsver finanšu ministrs Andris Vilks.

Latvijas vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem paredz, ka Latvija līdz 2010. gada 31. oktobrim aizdevējiem iesniedz konsolidācijas priekšlikumu sarakstu, kas būtiski pārsniedz nepieciešamo konsolidācijas apmēru. 

"Latvijas valdība ir izpildījusi vienošanos ar aizdevējiem un iesniegusi EK un SVF iespējamo teorētiski maksimālo konsolidācijas priekšlikumu sarakstu, kas ietver Pasaules bankas un SVF tehniskās palīdzības misiju iesniegtos priekšlikumus, kā arī citus iespējamos risinājumus. Tā kā saraksts pārsniedz nepieciešamo apjomu, tiks realizēta tikai daļa no visiem pasākumiem, valdībai pieņemot lēmumus, kas būtu visatbilstošākie Latvijas situācijai," informē Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Diena.lv jau rakstīja, ka piektdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes A. Vilks norādīja, ka nākamā gada valsts budžeta konsolidācijas apjoms būs 350-395 miljoni latu, jo lielāks konsolidācijas apjoms var Latvijas ekonomikai būtiski traucēt. Savukārt žurnālists Jānis Domburs portālam Diena.lv uzsvēra, ka Latvijas politiķi ar starptautiskajiem naudas aizdevējiem ir gatavi apspriest gan pensiju un pabalstu griešanu, gan nodokļu likmju celšanu un politiķu piedāvāto iespēju kopsumma ir 767 miljoni latu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas