Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

FM: uzlējumus un tinktūras nevarēs tirgot kā alkoholu bez akcīzes

Ar akcīzes nodokli neapliks uztura bagātinātājus, kuros spirta daudzums nepārsniegs 80 mililitru absolūtā spirta iepakojumā. Savukārt, ja uztura bagātinātājā esošais spirta saturs pārsniegs šo robežlielumu, tas tiks aplikts ar akcīzes nodokli pilnā apmērā.

Par jaunajiem likuma grozījumiem portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijas pārstāve Baiba Melnace.

Ne Finanšu ministrija, ne Valsts ieņēmumu dienests līdz šim nav novērojis masveida uztura bagātinātāju patēriņa pieaugumu, kas liecinātu par to izmantošanu alkoholisko dzērienu vietā, skaidroja B.Melnace.

Paralēli iesniegtajam likumprojekta variantam Finanšu ministrija vēl sola izvērtēt, vai ir nepieciešams paredzēt tomēr stingrākas prasības, nekā šobrīd paredz projekts.

"Eiropas dalībvalstīs ir atšķirīga pieeja akcīzes nodokļa piemērošanā uztura bagātinātājiem. Daļa dalībvalstu piemēro atbrīvojumu no akcīzes nodokļa, daļa piemēro akcīzes nodokli," informēja B.Melnace.

Piemērām, Īrijā uztura bagātinātāji tiek definēti, kā "zāles", arī Lietuvā uztura bagātinātājiem jābūt reģistrētiem zāļu reģistrā vai jābūt atzītām par medikamentiem vai jābūt medikamentu sastāvā. Slovākijā un Slovēnijā uztura bagātinātājiem akcīzes nodoklis netiek piemērots. Savukārt Igaunijā, Ungārijā, Beļģijā un Francijā, ja uztura bagātinātajos etilspirta koncentrācija pārsniedz 1,2%, tad šie produkti tiek uzskatīti par alkoholiskajiem dzērieniem un ir apliekami ar akcīzes nodokli, skaidroja ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas