Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FM vērtē priekšlikumu ieviest akcīzes nodokli dabasgāzei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pmlks
p
vēl viena pusjukusi vecene :) nokurinot 10 kubus savā gāzes plītī, tavs rēķins šī nodokļa dēļ palielinātos tikai par 5 santīmiem mēnesī štokija variantā! tā tiešām ir MILZU summa salīdzinot ar tām atrakcijām, kuras mēs piedzīvojam katru dienu, piemēram, aptiekās ! tavai zināšanai, tu vecā īgņa (tā apsaukājos, jo pati devi man iemeslu necienīgi nodēvējot manu dzīvesbiedri) es gāzi izmantoju apkurei un gadā nokurinu ap 2500 kubus. Tādējādi gadā ā šai nodoklī nomaksātu ap Ls 13, kas protams nav maz, bet pilnībā pieciešami, jo apzinos, ka tādējādi tiek stimulēti Latvijas iedzīvotāji vairāk patērēt pašu zemē izaudzēto atjaunojamo enerģiju nevis no krieviem iepirkto par valūtu fosilo un vēl valsts budžets papildinās, lai pustrakus večus un vecenes varētu psihenē labāk pabarot un apārstēt! :)
oma
o
3 kubus gazes mēnesī varbūt savā mājsaimnieciba nokurini tu, jo tu pusdieno restorānos un tava "cacka' tik vien prot un var ,kā mājā kafijas ūdeni uzvārit . Normāli gatavojot man tie ir vismaz 9-10 m3 gāzes menesī- tas ir 4,41Ls.. Mājsaimniecībām gaze maksā par vismaz 200 % dārgāk, kā citiem tas ir -=44,1 santīms. (nevis 25 santīmi ,kā melo , vai vienkārši nezin , Štokenbergs). Varbūt to viņš varētu noskaidrot un pastāstīt tautai , kapēc mājsaimniecībām 3reiz dārgāka gāze, kā lielpatērētājiem?
deputats
d
Vai sis profans, plana galdina urbejs Stokenbergs vispar apjedz ko vins murgo? Ja pienems lemumu par dabas gazes akcizi tad visiem razojumiem pieaus izmaksas un realizacijas cenas palielinasies par 10-20%,ka jau tas Latvija notiek. Kapec sie slinki-ta saucamie juristi, ekanomisti, viens no tie ir Stokens nedoma ka attistit razosanu, attistit Latvija vietejiem cilvekiem darba vietas, bet ka sakali glun no stura ka tik kaut ko naraut no kada kumosa, saja gadijuma aplikt dabas gazi ar akcize snodokli. Nav jau nekads parsteigums un brinums, ja jau sis Stokis un Riekstins tika no TP piesaukti ka prezidenta kandidati, ka Latvija ir bezdibeni, jo no siem neko labu sagaidit nevar, ka tikai to, ka vini mekle vietu, lai pasi tiktu nodrosinati uz valst rekina, bet lai pasi saktu reali stradat, kaut ko razot to vini vienkarsi nav spejigi, jo vini un vinu parstavetie grupejumi, ta saucamas partijas, ir tikai un vienigi spejigi muldet, muldet, tuksus salmus kult.
:)
:
Noteikti vajadzētu nodokli par tualešu apmeklēšanu (dabas piesārņošanu). To varētu uzreiz atrēķināt no algas, stipendijas, pensijas, pabalsta vai tml. Galvenais, ka neviens nevar pierādīt, ka tualeti (mājās, darbā, stacijā utt.) nemaz neapmeklē. Nodokļa lielums - atkarībā no personas svara. Atlaides tikai par laiku, kad atrodas ārpus valsts. Un jāmaksā pilnīgi visiem - sākot no zīdaiņa līdz pat sirmgalvim. Neviens nevarēs izvairīties!
Saule
S
Aprakstītajā variantā akcīzes nodoklis gāzei lielas izmaksas iedzīvotājiem neradītu un būtu viegli iekasējams, bet budžetā dotu būtisku summu. Šis priekšlikums noteikti ir iedzīvotājiem patīkamāks nekā PVN vai IIN palielināšana.
Clash
C
Ja salīdzina ar neadministrējamo dienesta auto nodokli un citām frīku idejām, tad šis nodoklis ir loģisks un vienkārši iekasējams. Ja mūsu valstī akcīzes nodoklis ir kafijai , tad kāpēc tas nevarētu būt gāzei, kuras sadedzinšanas rezultātā tiek radīti izmeši atmosfērā.
ululiņš
u
Elektrībai un ūdenim arī vajag akcīzes nodokli! Pensionāriem - akcīzes nodokli par pārāk ilgu dzīvošanu!
pmlks
p
nu, nu vecais! :) Izskat;as, ka tu esi spilgts piemērs teicienam par to, ka "vecums nenāk viens , bet gan ar sklerozi, ēcuma demenci un marasmu" ;) Pensionāri savās gāzes plītīs maksimums 3-5 kubus mēnesī nokurina. Štokija variantā tas būtu papildus 1,5 vai 2,5 santīmi mēnesī! šī summa patiešām pensionārus izputinātu, vai ne, vecais oraņžais vaimanātāj! Lielākais maksātājs būtu Latvenergo gāzes turbīnu TEC, bet arī tam šī akcīze sastādītu tikai dažus % pie izmaksām. Gāzes cena patērētājam daudz ievērojamāk svārstās mazuta cenu svārstību dēļ pasaules tirgos, tāpēc šis 0,5 santīms praktiski nevienu neietekmēs. Kalvītim un oraņžajiem shēmotājiem tas gan nepatiks, jo tad gāzes elektrostaciju vietā var izrādīties izdevīgāk taisīt ar Latvijas atjaunojamajiem resursiem kurināmu TEC būvēt. Es pat teiktu, ka Latvijas enerģētikas sektora attīstībai, to gāzes akcīzi varētu pat visus 5 santīmus uz kuba uzlikt! Bet tad gan oraņžais Gazproma lobijs- autas Posta (TP) grupējums kvieks kā aizkautas cūkas! :)
jupis
j
Vai tas gāzes nodoklis būs domāts Dinamo hokejkomandas uzturēšanai no valsts budžeta?
jupis
j
Latvija spatērētāji jau maksā par Inčukalna gāzes krātuves uzturēšanu, tāpēc jau Latvijā gāze ir dārdāka nekā Igaunijā!
!
!
Tai gāzei, kurai ir 200% uzcenojums? Vai kādai citai, kas lētāka?
opaps
o
Par gāzi maksā visi, nekādus akcīzes nodokļus, lai miljonārs Štoks pats arī maksā! Nesen vēl populistiski solīja pensijas celt, tagad tiem pašiem pensionāriem grib likt vairāk maksāt par gāzi! Attopieties, plānā galdiņa urbēji!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas