Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Fonteins Sesku dēvē par "mazo Lembergu"

Liepājas domes bezpartejiskais deputāts, uzņēmējs un mūziķis Luijs Fonteins (īstajā vārdā Stēns Lorens) Liepājas mēru Uldi Sesku (Liepājas partija) dēvē par "mazo Lembergu", kurš lietojot tās pašas iedzīvošanās tehnikas kā tā dēvētie trīs oligarhi – Aivars Lembergs, Andris Šķēle un Ainārs Šlesers.

Liepājas domnieka kritiku izpelnījies arī tieslietu ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (Vienotība), kurš, viņaprāt, solot jaunas automašīnas policijai, cenšas iegūt policistu balsis gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Paziņojumā presei Fonteins norāda, ka galvenā vēlme, kāpēc viņš iesaistījies politikā, ir dabūt "mazo Lembergu ārā no viņa augstā amata".

"Sekojot mana kolēģa Liepājas domē "mazā Lemberga" politiskajai karjerai, varam secināt, ka šo gadu laikā viņš ir atbalstījis tikpat kā visus bijušos un esošos politikas sliktos zēnus – Lembergu, Šķēli, Šleseru, bet, tiklīdz kā mākoņi ap viņa tā brīža elku sabiezējas, viņš veiksmīgi atrod jaunu figūru, pie kuras pieķerties. Tomēr izskatās, ka beidzot viņam vairs nav jaunu draugu, ar ko spēlēties, tāpēc viņš paliek kopā ar savu politisko gangsteru ģimeni," kritizē Fonteins.

"Mana galvenā vēlme un iemesls, kāpēc iesaistījos politikā, nav noslēpums – tas ir dabūt "mazo Lembergu" ārā no viņa augstā amata. Man šķiet, ka liepājnieki sāk saprast, kāds šis vīrs patiesībā ir, bet tiem, kuri to vēl nav sapratuši, varu teikt – neesiet naivi! Šis vīrs ir veidots no tāda paša materiāla kā Lembergs, Šķēle, Šlesers, un viņš lieto tieši tās pašas iedzīvošanās tehnikas, kādas visi pārējie," teikts Fonteina paziņojumā.

Paziņojumā Liepājas domes deputāts arī plaši izklāsta savas pārdomas par mūsdienu politisko sistēmu Latvijā, kas, viņaprāt, "pārvērtusies par kaut ko līdzīgu valsts pret iedzīvotājiem".

"Valsts aparāts ir novecojis, neefektīvs – daudzas iestrādnes ir no Padomju Savienības laikiem un to laiku domāšanas. Lai cilvēki izprastu, ko es ar to domāju, par piemēru varu minēt protokolu sistēmu – protokola izrakstīšana par ātruma pārsniegšanu Latvijā policistam aizņem veselu pusstundu, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc daudzi cilvēki izvēlas dot kukuļus, esmu to darījis arī pats, un mēs visi zinām, ka tas tiek darīts vēl joprojām, bet mēs to diemžēl pieņemam kā normālu parādību. Šī ir viena no lietām, ko varētu pavisam viegli un ātri izmainīt un no tā iegūtu mēs visi," klāsta Liepājas domnieks.

"Es novēlu pašu labāko Latvijai, esmu šeit dzīvojis jau ilgi un plānoju šeit palikt arī turpmāk, bet Latvijas balsstiesīgajai sabiedrības daļai ir jāpamostas un jādod iespēja jaunām sejām ienākt politikā. Gados jaunu un vidēja vecuma iedzīvotāji pamet valsti, jo neredz tai nekādu nākotni – tam jādara gals. Jaunās Latvijas ministri līdz šim šajos apstākļos nav saskatījuši problēmas, bet ir lietas, ko ir iespējams izmainīt pat vienas nakts laikā, ja vien ir tāda vēlēšanās," uzsver Fonteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas