Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: Ap 500 policistu piedalās protesta gājienā

Lai protestētu pret zemajām algām un plāniem samazināt policistu skaitu, ap 500 policistu no visas Latvijas šodien piedalījās gājienā Rīgā, novēroja Diena.Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības vadītājs Agris Sūna atzina, ka bija cerējis, ka gājiens pulcēs vairāk dalībnieku, tomēr arī šis pasākums neesot palicis nepamanīts no Eiropas kolēģu puses.

Kā pastāstīja arodbiedrības līderis, 3. un 4.novembrī Luksemburgā notiks Eiropas policistu konfederācijas _Eurocop_ sēde, kurā spriedīs arī par situāciju Latvijā. A.Sūna gan ironiski piebilda, ka viņam vēl jāizdomā, kādā veidā uz Luksemburgu tikt, jo aviobiļetes ir dārgas. Runājot par kārtībsargu prasībām, A.Sūna uzsvēra, ka valdībai būtu jāpalielina policistu algas, vismaz kompensējot inflāciju, taču optimālais algas apmērs esot ap 1000 latu. Policisti arī kategoriski iebilst pret ieplānoto darbinieku skaita samazināšanu, jo noziedzības līmenis valstī pašlaik esot 1995.gada līmenī, bet policistu skaits tagad ir divreiz mazāks un samazinot vēl vairāk, situācija tikai pasliktināšoties. Gājiens pusdienlaikā sākās Doma laukumā, tālāk turpinājās gar Saeimas ēku, bijušo Iekšlietu ministrijas ēku Raiņa bulvārī un noslēdzās pie valdības mājas. Kā novēroja _Diena_, policisti rokās turēja plakātus, uz kuriem vēstīts - "Esiet solidāri - ministriem ugunsdzēsēju algas!", "Ģimene arī grib ēst!", "Dusiet saldi valdības solījumi!", "Pieprasām kompensēt reālo inflāciju!".  Policisti bija sagatavojuši arī sēru vainagu, ar kuru simboliski izvadīja Latvijas iekšējās drošības sistēmu. Vairāki policisti bija atnākuši ar ģimenēm un maziem bērniem.

(Papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības vadītājs Agris Sūna:

"Pirms policijā izveidoja arodbiedrību, bija klusums, it kā viss ir kārtībā. Kad sākām aktualizēt problēmas, izskanēja, ka es nomelnoju policijas gaišo tēlu." 

Vairāk lasi rakstā Mērķtiecīgais policists.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas