Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Ar spridzināšanu sēklī Lielupes grīvā izveido eju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Fizika
F
Spiediens izplatās uz visām pusēm vienādi. Lode tikai tāpēc lido ārā no lielgabala stobra, nevis plēš stobra sānus vai cērtas atpakaļ, ka stobra vaļējais gals izrāda vismazāko pretestību. Spridzinot uz ūdens virsmas, vieglāk padodas gaiss un ūdens nekustas no vietas. Spridzinot uz sēkļa zem ūdens, pajūk ūdens, nevis smiltis. Jo smiltis ir blīvākas par ūdeni. Sorry.
ms
m
Nejauciet to populistu Birkovu ar makšķerniekiem, viņš ir īstenu makšķernieku lielākais naidnieks, no tām lietām maz ko sajēdz un tikai bļaustās par nesvarīgām lietām. Te ledu nevar spridzināt, te ar balansieriem ķert, pamuļķis kaut kāds.
vienotības faniem
v
Mūrnieces faniem. Redz Lembergs spridzināt aizliedzis. Viņam laikam tas funktieris tomēr gudrāks un tālāks par dažām pa jumtu skraidīt un izrādīties kārām vecenēm. Tas ir vispār ārprāts, ka var ņemt šitā un bliezt, nedomājot ne par kādām ilgtermiņa sekām. Bez kādas saskaņošanas, bez kādiem likumiem, bez kādiem zinātnieku secinājumiem, kas tas vispār ko dod. Vot man liekas, ka saspridzinās un ledus un ūdens ies ārā. HA-HA, stulbeņi un kas ir tad, kad vējš no jūras. Palasiet kā ledus vispār iet un ko dod spridzināšana. Var gadīties, ka no tās plūdi 3 reiz lielāki un bojāto ekosistēmu vispār 10 gados neatjaunos. Lielupes sēkļa spridzināšana vispār pat krievu laikos neko tādu iedomāties nevarēja. Redz jūrmalnieki līgumus slēdza, racējus meklēja, bet var taču ņemt uz paspridzināt, tas nekas, ka pēc tam smiltis dienas laikā atpakaļ un ekosistēma kaput. Stulbeņi.
Jūrmalniece
J
ļoti bieži vējš iegriežas no jūras puses un sapūš jūras ūdeni Lielupē un tas arī viens no iemesliem smilšu sanesumiem grīvā. Cik bieži Lielupes līmenis ir augsts, jo ir jūras vējš - ko darīs šajā gadījumā - ko spridzinās tad...
Hi
H
Uh kā es smietos, ja tā Lielupe ar visu ledu atrastu ceļu pa taisno uz jūru...Šļosaram nevajadzētu vairs priedes zāģēt...
ihaha
i
Beerniem sagribeejies paspridzinaat zivtinhas!
fiksais
f
To makšķernieku Birkavu vajag aizsūtīt uz Tvaika ielu, lai kādam Napoleonam iestāsta savas gudrības. Labāk lai iet kopā ar Vējoni un lasa sprāgušas zivis ezeros, kur zaļie tā "rūpējas" par zivīm, ka visas beidzas nost no skābekļa bada un tagad smirdēs pa visām malām..
zanE
z
Tikai idiots var izdomāt, ka sprāgsvielu liek uz ledus! Vajag kādu vakaru paskatīties arī televizoru, tad neradīsies tik stulbi secinājumi. Vakar rādīja,kā ledū tiek urbti āliņģi, kuros ievieto sprāgsvielu. Viīīīrieši, tikai gudri parunāties gribās, ne tā?
redīss
r
Ir baigi labi,zivtiņas dzīvojās pa ūdeni un ir visādā ziņā kopjamas un saudzējamas.Valsts līmeņa problēma. Bet ja pilsonis dzīvo plūdu apdraudētā rajonā, tā ir viņa problēma. Ja nepatīk var visu pārdot un par to piķi nopirkt no Šļešera radiem 10 kvadrātmetrus zemes pie lidostas.Būs kur telti uzsliet .Bet par zivīm stāsts iegriežās vecajās sliedēs- kas kompensēs un par cik. Nešaubos ,ka kādam akūti zaļam ierēdnim kalkulātors jau uzkarsis no reizināšanas.
duļļi
d
Kaspars Bergmanis 16:27 jēga šai ampelēšanai ap dinamīta spridzināšanu? ------ cirks par velti? ;) p.s. par ledus zāģēšanu pat es atceros no seniem laikiem, lai gan man ne ar ledu, ne spridzināšanu nekāda sakara bet tieši tā kādreiz arī darīja - ledu zāģēja un tad spridzināja nu.. ko var gribēt.. mums tagad ir tik gudri speciālisti, t.ā.ā.ā.di profesionāļi.. nez kur viņi visi skolā iet?
urkšķis
u
Sprakst gan, ka bail
Kaspars Bergmanis
K
Pirms ledu spridzināt bija jāveic citi sagatvošanas darbi. Respektīvi - ledus zāģēšana. Šo darbu veikšanai vajag vīrus ar zāģiem, kuri upes ledu sgriež "šķēlēs". Tikai tai tad var spridzināt un dabūt ledes massu kustībā. Tas ko šobrīd dara sapieri "padziļinot" grīvu nends nekādu efektu. Neviens kugis netiks Lielupē, bet ja tiks tad tālāk par Lielupes tiltu arī netiks. Tad jēga šai ampelēšanai ap dinamīta spridzināšanu?
Red Point Optics
R
Pagājušajā vai aizpagājušajā gadā jūrmalnieki bija sataisījuīses ūdensceļu padziļināt, bet vienīgais, kurš pieteicās, Jūrmalu uzmeta.
bimbam
b
Vareja jau sen papuleties to sekli novakt! Tipiska LV padarisana!
who cares
w
:) Ļautiņiem patīk petardes, tāpēc tie, kas rūpējas par zivīm ir idiņi. == Sprādzienu nelietderīgi izmantotā enerģija (stabi) arī liekas bišķi par lielu, bet var jau būt, ka bruņojumā nekā sīkāka nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas