Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Ārlietu ministrija: ES dārza svētki pulcē desmit tūkstošus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
riebeklis
r
Paldies Dievam, tavi vecāki ir godīgi cilvēki. Un cerams, viņiem vēl būs darbs pēc slavenajām SVF un EK pieprasītajām strukturālajām reformām. Ceru, ka viņi arī nestrādāja kādā no likvidētajām nozarēm cukurbiešu audzēšanā un cukura razošanā vai nebija tradicionāli latviešu zvejnieki. Veiksmi tev student atrast darbu pēc tam, kad būsi beidzis savu eiropas augstskolu, cerams, latvijā būsi vajadzīgs kā darbaspēks.
...
.
Riebeklim. Studēšanai ES piešķir stipendijas (dzīvošanai + par mācībām universitātē nav jāmaksā). Un tieši tāpēc, ka vecākiem tās naudas nav, arī izmantoju šo iespēju. jā, varēja arī neesot ES, protams, tur studēt, bet par vecāku naudu, kuras nebija.
riebeklis
r
Atvaino par netaktisko jautājumu - a par kādiem līdzekļiem tu tajā ES studē? Par savu vecāku naudu? Negribētos domāt, ka tavi vecāki ir deputāti vai korumpētas amatpersonas, kas no nelikumīgas naudas tev nodrošina šo brīnišķīgo iespēju komfortabli dzīvot un studēt eiropā.
labvēlis
l
Nū, tu jau sabrauci konkrētās auzās. Es saprotu, var jau pārspīlēt, bet nu, ka kādu lika cietumā par ziemassvētku svinēšanu nevajadzētu tik atklāti melot. Zūd ticamības moments visam tavam komentāram. Ja runājam par desām, tad, kad pati pēdējo reizi ēdi normālu desu? Nē, ne par 70 santīmiem maksimā pirktu sojas un tualetes papīra maisījumu, bet normālu, kvalitatīvu desu pa 8 Ls kg? Un vēl, kā turpmāk, tuvākajos gados vērtē savas iespējas tikt pie desas veikalā? Kredītiņus un komunālos nomaksāt maz spēsi? A ģimeni pabarot? Ja jā, apsveicu, esi tikusi siltā vietā! Kādiem 95%, spriežot pēc krīzes attīstības tendencēm tās visa vienkārši nebūs un būs jāizmanto slavenās iespējas eiropā atrast darbu.
ciniķis
c
Ir ārkārtīgi skumji redzēt, cik daudz cilvēku Latvijā ir zaudējuši jebkādu spēju patstāvīgi domā, bet savus uzskatus smeļas no masu medijos publicētiem rakstiem un pieturas pie šiem uzskatiem pat tad, kad tie ir krasā pretrunā ar realitāti. Mani biedē vispopulārākais domāšanas vīruss, kas iesēžas aizvien vairāk latviešu galvās un tie sāk cīnīties pret Latvijas neatkarību. Un šis vīruss ir doma, ka mums obligāti ir jābūt kādā no savienībām, vai nu ES vai PSRS, un no diviem ļaunumiem šie it kā izvēloties mazāko. Vai mūsu senči par neatkarību cīnījās tāpēc, lai Latvija būtu kādā no savienībām? Lai Latvijas likumdošana būtu pakārtota par visiem 100% maksavai vai briselei? Vai tiešām mēs bez svešu kungu norādījumiem nespējam uzcelt savu valsti un dzīvot savā valstī? Problēma ir morālajā pagrimumā un degradācijā par stikla krellēm un "iespējām" studēt mēs esam gatavi likvidēt savu valsti? Naivums, muļķība un alkatība saēd mūsu valsti un neatkarības ideju. Es saprotu, ka ES slavē tie, kas reāli uzvārījās no dalības, tie, kas kļuva bagāti un ieguva iespēju parazitēt uz nodokļu maksātāju rēķina saņemot algas un piemaksas 21 000 latus mēnesī ( eiroparlamenta deputāti), bet es nesaprotu tos, kas stāv rindā uz atlaišanu un slavē ES, slavē jebkuras reformas, jebkuras muļķības un sveic mūsu ekonomikas likvidēšanu, jo tā neesot konkurētspējīga. Daudzi priecājas, ka atlaidīs 6000 skolotāju, jo lūk, kvalitāte esot slikta, skolas slēgs, jo tās tāpat ir bezjēdzīgas, slimnīcas arī jāslēdz, jo tās ir bezjēdzīgas. Q vadis Latvija? Bet pozitīvi ir tas, ka par savu muļķību samaksās ar sociālajiem apstākļiem un humnāno krīzi arī tie, kas saka, ka viss kārtībā, tā tam jābūt. Arī naivie studenti, kas nezināja, ka arī neesot ES varēja tur brīvi studēt, saņems savus bezjēdzīgos diplomus un dosies uz to pašu Īriju ķīmiskās sēnes lasīt, ja tur vēl būs vietas.
fg
f
NU nav tur jābūt nekādiem džekiem, kas grib protestēt pret Lisabonas līgumu (Japānas ķiršu vai Mēness aplūkošanas svētkiem). Tur ir bērni, ģimenes ar atvasēm, cilvēki priecājas. Demonstrēt viņi var pie jebkuras politiskas iestādes - atbilstošā kārtībā.
ja ja
j
viss bija loti demokratiski, džekus, kas gribēja protestēt pret Lisabonas līgumu momentā savāca, busiņā iekšā un uz menteni. absolūti skaisti svētki
taatad
t
Kur gājām, tur atnācām. Un? Brīdinājumi, ka valsts attīstības ceļš ved lielās auzās, vēl nesen tika atspēkoti ar septiņu treknu gadu solījumiem (šogad ir jau trešais treknais), ar „gāzi grīdā”, ar valsts miljoniem melu un propagandas kampaņai pirms balsojuma par dalību ES. Septiņi treknie gadi tika solīti, pamatojot ar ES budžetu 2007. – 2013. gadam. Eirofondu mirāža Nojauktās cukurfabrikas un sagrieztie zvejas kuģi kļuva par ceļmalas stabiņiem, gāze tika spiesta grīdā, bet stūre mētājās kaut kur starp Mākoņiem, Briseli, raķešbuldozeru enerģijas dzēriena bundžā, Ventspili un Parex. „Jaunā Laika” premjerministrs parakstīja ārkārtīgi neizdevīgu dalības līgumu ES. Latvija pateicīgi piekrita saņemt krietnas piecas reizes mazākus eirofondus uz vienu iedzīvotāju, nekā saņēma Grieķija, Īrija un Portugāle. Latvijas zemniekiem pieejamie eirofondi ir sešas reizes mazāki, nekā Nīderlandes zemniekiem. Turklāt vēl arī stipri mazāki kā igauņu un lietuviešu zemniekiem. Šos „sasniegumus” raiti parakstīja arī Vaira Vīķe - Freiberga. Protams, mums par valsts un Eiropas Savienības naudu tika skaidrots, ka (izlaižot vārdus „ar piecreiz mazākiem eirofondiem”) Latvija uzplauks kā Grieķija, Portugāle un Īrija pēc iestāšanās ES. Kad Kopenhāgenā Repšes un VVF parakstu tinte uz ES paplašināšanas līguma jau sen bija nožuvusi, Polijas pārstāvji vēl cīnījās un parakstīšanas dienā(!) „izsita” savai lauksaimniecībai papildus miljardu eiro. Latvijai, protams, neko papildus nevajadzēja... 2003. gadā ārlietu ministre Sandra Kalniete, ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš (piemēram, 19. aprīlī raidījumā „Nedēļa”), Eiropas Kustības vadītājs Ainārs Dimants un citi paziņoja, ka Latvijas ieguvums no eirofondiem 2004. - 2006. gadā būšot 1,6 miljardi eiro. Tātad Latvijas sabiedrībai, aicinot balsot par ES, visā nopietnībā tika solīti ap 1,12 miljardi latu trīs gadu laikā. Oficiālajā lapā www.esfondi.lv par eirofondu apguves statusu uzzinām sekojošo: uz 2006. gada 31. decembri Latvija no EK bija saņēmusi 252,7 miljonus latu no struktūrfondiem un 277,5 miljonus latu no Kohēzijas fonda. Tātad ap 530 miljoni latu, ieskaitot Kohēzijas fondu pat no 2000. gada sākuma. Sandra Kalniete, Māris Riekstiņš, Ainārs Dimants u.c. solīja vismaz divas reizes vairāk. Turklāt pirmsreferenduma aģitācijas karstumā „aiz kadra” palika Latvijas dalības maksa ES. 2004. - 2006. gados Latvija iemaksāja ES budžetā 249,4 miljonus latu. Tā nu reālais ieguvums no ES fondiem bija nevis solītie 1,12 miljardi latu trīs gados, bet ap 90 miljoni latu gadā (mazāk par trešdaļu no Latvijas pāris trekno gadu militārajiem izdevumiem). Ko solītāji? Uzņēmās atbildību un nošāvās? Nē taču, viņi ir aizņemti – ar Sandru Kalnieti priekšā jau ieņēmuši zemo startu pirms jūnija vēlēšanām.
Paija
P
Šeit rakstīts : Internets bez naida. Par Japānu var izlasīt arī grāmatās, nav jābrauc . Un Jūsu skaudība = Jūsu nespēks, kas saēdīs Jūs.
Kiki
K
Draugiem šodien teicu, ka es neeju modei līdz, jo šodien lielā modē ir kritizēt ES par visu un visur, bet viņi teica, ka tā jau nu ir veca mode :) tad nu ceru, ka nāks jauna mode vietā un beigsim šo ņuņāšanu un čīkstēšanu.
Varbūt nelielies tik ļoti ar savu lielo naudiņu. Visi jau nevarēja uz Japānu aizbraukt.
Paija
P
Nožēlojami, un par to vēl nabadzīgā Latvija no savas kabatas dalības maksu maksājusi. Kā jau uz patukša satura pasākumiem ļaužu ta pavisam maz, pavisam maz. Vējā izlaista Latvijas nauda. Tad jau man labāk patīk Japānā svinamie Ķiršu ziedēšanas svētki jeb Mēness Aplūkošanas svētki.
dūja
d
Jauki svētki! Brīnišķīgi pavadījām laiku, priecājoties no sirds, ka ESAM tanī ES ! Lielisks dienas garumā bija Ansis Bogustova kungs - inteliģents, enerģisks, jautrs, asprātīgs, runāja daudzās valodās u.t.t. ! Paldies par šo jauko dienu! Koru dziedājums, kā parasti - lielisks!
Zane Grīnberga
Z
Nu, jā, ES ir maza impērija -- bet kura impērija būtu labāka PSRS - kurā desu veikalā nevarēja nopirkt....???? vai šobrīd, kad zinām, kāda izskatās pasaule un nedzīvojam aiz dzelzs restēm....varam brīvi redzēt savus izsūtītos radus 2.Pasaules kara laikā, cilvēki vairs nebaidas braukt uz Latviju, jo šeit nevienu neliks cietumā, par to, ka svinēsi Ziemassvētkus ....?? Neviens tevi neizsekos, un KGB neklauvēs naktī pie mājas dur'vīm....!!!! Lai miers virs zemes ! Mums ir tas, ko esam pelnījuši....
Zane Grīnberga
Z
Kriize Padomju savienības ietvaros būtu daudz trakāka nekā šobrīd LV....paskatieties cik grūti iet Krievijai, kāds tur ir noziedzības līmenis, bez vodkas un prostitūtām bizness vispār uz priekšu nekustas...Paldies, Dievam, ka mēs piederam pie civilizētās Eiropas....:)) mēs kā vienmēr esam pa vidu...:))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas