Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Doma laukumā piedāvā piedalīties maluzvejnieku tīklu iznīcināšanā

Sestdien Doma laukumā biedrības "Latvijas Makšķernieku asociācija" (LMA) pārstāvju rīkotajā informējošajā un vides izglītojošajā pasākumā "Neļauj apzagt savu valsti!" interesentiem tika dota iespēja pašiem piedalīties maluzvejniekiem atsavināto zvejas tīklu iznīcināšanā.

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) pasākuma laikā vērsa klātesošo uzmanību uz straujo dabas resursu izzagšanu, ko veicina pašreizējā ekonomiskā situācija. Vējonis uzskata, ka nākamā gada valsts budžetā vairāk līdzekļu jāatvēl vides inspektoriem, kas nodarbojas ar maluzvejniecības apkarošanu. Viņu skaits nepietiekamā finansējuma dēļ šogad ir būtiski samazinājies, - tas atspoguļojas straujā maluzvejniecības skaita pieaugumā.

Jau ziņots, ka informējošs un vides izglītojošs pasākums "Neļauj apzagt savu valsti!" rīkots zivju resursu aizsardzības akcijas "Dzīvais ūdens" laikā, kad tika runāts par valsts dabas resursu izzagšanu.

Interesentiem bija iespēja satikties un aprunāties ar valsts vides un sabiedriskajiem inspektoriem, iepazīties ar inspektoru darba ikdienu, kontroles reidu rezultātiem, kā arī redzēt uz ekrāna daudzus reidu un LMA vides izglītojošo pasākumu foto mirkļus.

Dalībniekiem bija iespēja uzzināt, kas draud par zivju zagšanu un resursiem nodarīto kaitējumu, piedalīties improvizētā maluzvejnieku aizturēšanā un noskatīties LMA videofilmu "Melnās zvīņas. Latvija 2008".

Lai gan pasākumā bija aicināts piedalīties arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas deputāti un pašvaldību pārstāvji, viņus pasākuma apmeklētāju vidū sestdien nemanīja.

Jāpiebilst, ka trīs no pieciem LMA valdes locekļiem paziņoja, ka norobežojas no minētā pasākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas