Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Dombrovskis: LNB ir Latvijas starptautiskā vizītkarte

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) būs inovatīvs kultūras un izglītības centrs Latvijas iedzīvotājiem visās vecuma grupās, kā arī Latvijas starptautiskā vizītkarte 2014. gadā, kad Rīga būs  Eiropas kultūras galvaspilsētai, piedaloties LNB spāru svētkos atzina premjers Valdis Dombrovskis.Spāru svētki tradicionāli tiek rīkoti, kad ēka sasniegusi savu augstāko punktu.

Šobrīd LNB ēkas augstums ir 67,074 metri.„Šodienas svētki apliecina paveikto tikai attiecībā uz LNB ēkas būvniecību, taču bibliotēkas ēka ir arī nacionāls simbols veiksmīgai Latvijas nākotnei. Tas apliecina mūsu tautas saimniecisko sīkstumu un nacionālās pašapziņas veidošanos,” uzsvēra V.DombrovskisMinistru prezidents arī uzsvēra, ka, pārskatot projekta līdzšinējās izmaksas un būvniecības termiņus, Latvijas valdība 2010.gadā piešķīra papildus 13 miljonus latu, lai turpinātu ēkas būvniecības tempu un to pabeigtu jau 2012.gadā. „Līdz ar to šajos gados papildus nopietniem valsts budžeta izdevumu samazināšanas pasākumiem, esam spējuši nodrošināt ēkas būvniecībai paredzēt vairāk nekā 60 miljonus latu. Tās kopumā sastāda lielākās izmaksas visa projekta realizācijas laikā - šajā laikā tas valsts budžetam nebija vienkārši un viegli sasniedzams mērķis,” tā V.Dombrovskis.V.Dombrovskis uzrunā pauda nostāju, ka LNB būs inovatīvs kultūras un izglītības centrs Latvijas iedzīvotājiem visās vecuma grupās, kā arī Latvijas starptautiskā vizītkarte 2014. gadā, kad Rīga būs  Eiropas kultūras galvaspilsētai  un 2015.gadā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā laikā.Bibliotēkas būvniecība Latvijai ir aktuāla kopš 1928.gada, un bibliotēkas būvniecība vienmēr balansējusi starp vēlmēm un iespējām, savā runā uzsvēra V.Dombrovskis.

Ēkas pamatakmens tika ielikts 2008. gadā, taču bija nepieciešama drosme, spēja pieņemt lēmumus un apņēmība, lai pēdējos divos gadus smagas ekonomiskās krīzes apstākļos atrastu valsts budžetā iespējas būvniecību turpināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas