Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Grostiņa akcija Vecrīgā beidzas mierīgi, policijai pastiprināts režīms

Pēc pulksten vieniem dienā Rīcības partijas pasākums Vecrīgā beidzās, tas bija noritējis mierīgi, un pasākuma dalībnieki sāka izklīst. Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš žurnālistus informēja, ka viss noticis mierīgi, taču policija Vecrīgā turpinās dežūrēt pastiprinātā režīmā. Pasākumu klātienē vēroja Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis, aizsardzības ministrs Vinets Veldre un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Kā Diena jau ziņoja, par spīti tiesas aizliegumam Rīcības partijas iecerētajam gājienam no Saeimas uz Rīgas pili šodien tomēr RP sarīkoja pasākumu Vecrīgā, kura mērķis ir pieprasīt profesionālāku valdību un ekonomiskās politikas maiņu. Pasākums Vecrīgā pie Arsenāla ēkas notika mierīgi, šeit bija sapulcējušies daži RP pārstāvji, kuri garāmgājējiem dalīja partijas bukletus un sarunājas ar viņiem. Vecrīgā izvietots ļoti liels skaits policistu, Saeimas ēka ir pilnībā norobežota, slēgta ir gan Jēkaba, gan Mazā Pils iela. Pie Rīgas pils daži policisti dežūrē ar suņiem. Gan Doma laukumā, gan citviet Vecrīgā izvietoti policijas busiņi, kuros gaida bruņoti kārtības sargi.

Pats RP līderis Normunds Grostiņš Dienai teica, ka pasākumu tomēr nolemts rīkot, lai izstāstītu par aizliegumu tiem, kas to vēl nezināja. Pēc N.Grostiņa domām tas, ka tika aizliegts miermīlīgs gājiens un sapulce, liecina par to, ka vara baidās no tautas.

Garāmgājēji izrāda interesi par RP pasākumu, lai gan lielāku uzmanību pievērsis lielais kārtības sargu daudzums vecpilsētā. Daži rīdzinieki Dienai pauda neizpratni, kāpēc nevar paiet garām Saeimas ēkai un piekļūt Nacionālās bibliotēkas lasītavai Jēkaba ielā. Kādu bibliotēkas apmeklētāju policija atteikusies ielaist līdz drošības pasākumu beigām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Nakts melnumā Militārā policija Vecrīgā trenējas savaldīt agresīvus protestētājus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas