Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Halonena: Latvija krīzes dēļ nav pazaudējusi savu reputāciju

Latvija krīzes dēļ nav starptautiski pazaudējusi savu reputāciju, šodien pēc divpusējās tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja Somijas prezidente Tarja Halonena, LETA.

"Es ticu, ka sliktākais ir aiz muguras. Jūs neesat savu reputāciju pazaudējuši, jūs rīkojāties ļoti atbildīgi," vērtēja Somijas prezidente, gan piebilstot, ka darbs būs jāiegulda arī turpmāk.

Savukārt Latvijas Valsts prezidents Zatlers pauda pārliecību, ka "Latvija pēc dažiem gadiem varētu būt veiksmes stāsts, kā vadīt savu valsti grūtos un kritiskos apstākļos".

Abu prezidentu preses brīfings, kas notika pēc divpusējās tikšanās, risinājās nepiespiestā gaisotnē. Halonena pat norādīja, ka pirms kārtējās viesošanās Latvijā atgādinājusi savam vīram, ka šī ir oficiāla vizīte, kurā nepieciešams uzvesties svinīgāk nekā ierasts.

No abiem prezidentiem bija dzirdams, ka valstu starpā valda ļoti labas attiecības un ka somi un latvieši ir viena daļa no Baltijas jūras ģimenes.

Jau ziņots, ka šodien divu dienu valsts vizītē ieradās Somijas prezidente Tarja Halonena. Kopā ar T.Halonenu vizītē Latvijā ieradies arī viņas dzīvesbiedrs Penti Arajervi.

T.Halonenu pie Rīgas pils sagaidīja Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi. Somijas valsts galvai kopā V.Zatleru iecerētas divpusējas tikšanās.

Abu valstu prezidenti pirmdien uzrunās Latvijas – Somijas biznesa forumu.

(papildināta ar FOTO)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas