Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Izdemolēta Neatkarīgās Rīta Avīzes redakcija

Sestdienas naktī pagaidām nezināmi ļaundari izdemolējuši laikraksta _Neatkarīgā Rīta Avīze _redakciju Cēsu ielā, Diena.lv pastāstīja laikraksta galvenā redaktore Anita Daukšte. Notikuma vietā strādā policijas eksperti.Uzņēmuma Mediju nams telpās vandaļi iekļuvuši pēc tam, kad tipogrāfijai bija nodots kārtējais laikraksta numurs.

A.Daukšte pastāstīja, ka izdemolēts viņas kabinets, kā arī grāmatvedības kabinets, paņemti daži datori, izsistas stikla durvis un pārnēsāti visi seifi. Galvenajai redaktorei nav zināms, kas īsti ir meklēts un vai bez datoriem ir nodarīti vēl kādi zaudējumi. Taču, viņasprāt, ir pilnīgi skaidrs, ka redakcijā kaut kas ir mērķtiecīgi meklēts. Par to liecina, ka lielākais posts nodarīts viņas un grāmatvedības kabinetos. A.Daukšte arī pieļauj, ka tas var būt mēģinājums redakciju iebiedēt.

Pagaidām nav skaidrs, kādi dokumenti ir pazuduši no redakcijas, teica A.Daukšte.

Vaicāta, kā redakcijā, kurā var iekļūt tikai ar īpašām kodu kartēm, kāds tomēr ir ielauzies, A.Daukšte teica, ka durvis patiešām ir atvērtas, izmantojot karti. Taču viņa norādīja, ka tas nenozīmē, ka vainīgie ir pašu cilvēki. Tikpat labi karti kādam darbiniekam varēja arī nozagt.

Lai arī redakcijai nodarīti būtiski zaudējumi un darbs ir traucēts, laikraksts pirmdien iznāks, teica A.Daukšte.

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa aģentūrai BNS apstiprināja, ka policija izsaukumu uz redakcijas telpām saņēmusi sestdien ap plkst. 10 no rīta. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ir noticis īpašuma bojāšanas fakts.

Pēc I.Rekšņas teiktā, policijai pagaidām nav versiju par notikušā iemesliem, tāpat izmeklēšanas laikā vēl tiks skaidroti arī ielaušanās apstākļi. «Ielaušanās apstākļi ir dīvaini, jo notikuma vietā policijas darbiniekiem neizdevās konstatēt nekādas redzamas ielaušanās pēdas,» sacīja I.Rekšņa, piebilstot, ka to, kam bija pieeja redakcijas telpām, vēl skaidros izmeklēšana.

Pagaidām nav zināmi arī laikraksta redakcijai nodarītā materiālā kaitējuma apmēri.

Saistībā ar notikušo faktu ir ierosināts kriminālprocess par noziegumu pret īpašumu.

"Visvienkāršāk būtu pieņemt, ka zagļi ir meklējuši naudu. Tomēr, iespējams, tas ir mēģinājums iebiedēt redakciju, un kavēt redakcijas darbu," piebilda A. Daukšte.

Savukārt Mediju nama valdes priekšsēdētājs Armands Puče uzsvēra, ka ielaušanos avīzes redakcijā var vērtēt kā draudus preses brīvībai, jo Neatkarīgā ir rakstījusi par vairākām skandalozām lietām, kuras citi preses izdevumi baidījušies atspoguļot.

Laikraksta redakcija atrodas biroju centrā Cēsu ielā, kur ārpusē ir videonovērošana. Redakcijas telpās videonovērošana netiek veikta.

(papildināta ar pēdējām 2 rindkopām un foto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas