Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: jaunā ASV vēstniece Latvijā mēģinās būvēt tiltu starp latviešiem un krievvalodīgajiem

Piektdien svinīgā ceremonijā ASV Ārlietu ministrijas greznajā State Dining Room ģimenes, draugu, kolēģu un lūgtu viesu klātbūtnē svinīgo zvērestu nodeva ASV vēstniece Latvijā Džūdija Gārbere. Zvērestu pieņēma ārlietu ministres vietnieks, bet Bībeli turēja vēstnieces vīrs, ceremonijas norisi apraksta Amerikas latviešu apvienības (ALA) pārstāvji.

Dienu pirms jaunā ASV vēstniece Latvijā tika apstiprināta amatā, viņa ASV Ārlietu ministrijā tikās ar ALA pārstāvjiem, lai neformāli pārrunātu abpusēji svarīgus jautājumus: ASV un Latvijas sadarbību politiskā, ekonomiskā un militārajā sfērā, ASV attiecības ar Krieviju, ekonomiskos jautājumus un to kā ASV latvieši var palīdzēt Latvijai un abu valstu turpmākajai sadarbībai, pastāstīja ALA biroja vadītājs Raits Eglītis.

Vēstniece teikusi, ka ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas attieksme pret Baltijas valstīm paliek nemainīga – ASV augstu novērtē Latviju kā stratēģisku sadarbības partneri un Latvijas ieguldījumu pasaules drošības sistēmas stiprināšanā. Viņa uzsvēra, ka savā darbības laikā mēģinās izprast attiecības  un būvēt tiltus starp latviešiem un Latvijas krieviski runājošiem. Ekonomiskās krīzes sakarā, vēstniece izteikusi pārliecību, ka Latvija drīzumā pārvarēs ekonomisko krīzi un izmantos šo grūto laiku, lai būvētu pieredzi nākotnei. Cerēsim, ka šim krīzes mākonim ir sudraba maliņa un Latvija mācēs izmantot šo situāciju, lai būvētu savu nākotnes ceļu, par jaunās vēstnieces teikto vēsta ALA pārstāvis R.Eglītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Obama nominējis ASV vēstnieci Latvijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas