Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Jaunsleinis aicina partijas atzīt kļūdas un vienoties

Ja publiski netiks atzītas kļūdas, kas ir izdarītas, tad šai valstij būs grūti attīstīties, piektdien Latvijas Pašvaldību savienības kongresā sacīja LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Viņš uzsvēra: «Laiks, kad mēs baidījāmies, ir beidzies un ir laiks piecelties, iztaisnot savu muguru un skaidri pateikt, ko mēs prasām.»

Izmantojot rudenī gaidāmās Saeimas vēlēšanas, Latvijas Pašvaldību savienība vēlēsies partiju programmās redzēt risinājumus krīzes pārvarēšanai, kuri piedāvāti LPS kongresā rezolūcijas. Kongresa motto ir «Vienoties un izdarīt!».

A.Jaunsleinis savā ziņojumā par pirmo un galveno uzdevumu nosauca bezdarba novēršanu un jaunu darba vietu radīšanu, kritizējot «aklu paklausību Starptautiskā valūtas fonda padomiem, nespējot aizstāvēt savu nacionālo pozīciju». Ar šādu taupīšanas un līdzekļu samazināšanas politiku, valsts attīstību ilgtermiņā nevarot nodrošināt. LPS uzstāj uz uzkrātās Eiropas Savienības fondu naudas, kas ir 2,7 miljardi latu, apgūšanu tuvāko divu gadu laikā.

Tāpat LPS uzskata, ka Latvijas Bankā depozītā finanšu stabilizācijai noliktais SVF aizdevums, būtu jālaiž apgrozībā, lai veicinātu attīstību. Taču šādi pasākumi ir īstenojami, ja tiek pieņemts vidēja termiņa valsts budžeta likums uz trīs gadiem.

LPS vēlas pašvaldību statusa nostiprināšanu Satversmē, «lai kāds neiedomājas to vietā izveidot izpildkomitejas,» teica LPS priekšsēdis. Viņš arī norādīja uz pašvaldību vēlmi saglabāt personāla, budžeta un administratīvo autonomiju.

Tie ir priekšlikumi, kurus pašvaldības vēlas redzēt partiju programmās uz Saeimas vēlēšanām. Jāatgādina, ka LPS kongresa delegātu izteikts vairākums ir kādas Saeimā pārstāvētas partijas biedri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

LPS priekšsēdētāja Andra Jaunsleiņa prezentāciju kongresā var apskatīties šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas