Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Konteinoros uziet marihuānas audzētavu

Policija aizturēja trīs cilvēkus aizdomās par marihuānas audzēšanu lielos apmēros. Uz vietas izņemto desmit kilogramu nežāvētās marihuānas aptuvenā  tirgus vērtība pēc izkaltēšanas varētu būt aptuveni 77 760 lati. Zināms, ka ar nelegālo biznesu sākotnēji nodarbojušies divi aizturētie –1979.gadā un 1980.gadā dzimuši vīrieši. Viens no viņiem sākotnēji nodarbojies ar būvmateriālu biznesu, bet tad kopā ar kādu paziņu nolēmis pievērsties marihuānas audzēšanai.

Daugmalē, kādas īrētas teritorijas angārā tika izvietoti divi konteineri, kuros uzstādīts ar interneta palīdzību iegādāts aprīkojums un uzsākta marihuānas audzēšana. Pieredzes trūkuma dēļ pirmā raža daļēji gājusi bojā, bet realizējot atlikušo, aptuveni trīs kilogramus, ieguldītie līdzekļi tika atgūti, noskaidrojusi policija.

Nelegālajai rūpalai attīstoties, tika nolemts pieaicināt kādu 1984.gadā  dzimušu vīrieti, kurš orientējies botānikā. Augstākas produktivitātes iegūšanai ražotne tika modernizēta, bet policijai izdevās tās darbību pārtraukt pirms otrās narkotisko vielu „ražas” novākšanas.

Rīgas kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar pretterorisma vienību Omega šā gada 14.novemrī nelegālajā ražotnē aizturēja divus aizdomās turamos un izņēma 10 kilogramus nežāvētas marihuānas puķu podos. Aptuveni trīs stundas vēlāk, tajā pašā dienā, Jūrmalā tika aizturēts trešais aizdomās turamais – 1984.gadā dzimušais vīrietis.

Diviem aizturētajiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, bet vienam – policijas uzraudzība. Zināms, ka neviens no aizdomās turamajiem agrāk nav bijis krimināli sodīts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas