Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Latvijas karavīri Afganistānā svin Jāņus

Trešdien, 23.jūnijā, Latvijas kontingenta karavīri Afganistānā svinēja vasaras saulgriežus un vienojās kopīgās Līgo dziesmās. Ar latviešu tradīcijām tika iepazīstināti arī Norvēģijas kontingenta karavīri, informē Aizsardzības ministrija.

Kontingenta komandieris pulkvežleitnants Ansis Strazdiņš stāsta, ka līgošana, ievērojot visus drošības apsvērumus, notikusi gan Mazarišarīfā, kur atrodas Latvijas kontingenta komandiera, plānošanas virsnieka un atbalsta grupas komandiera štābs un daļa no Norvēģijas Nacionālā kontingenta komandiera štāba, gan Afganistānas ziemeļos Farjābas provinces pilsētā Meimenā, kur atrodas Afganistānas Provinču atjaunošanas vienība (Provincial Reconstruction Team jeb PRT) un izvietota lielākā kontingenta daļa.

Svētku vakars aizritējis ar Līgo dziesmām, ugunskuru speciālā metāla traukā, atvesto mielastu no Latvijas, bezalkoholisko alu, Latvijas kvasu. Ar norvēģiem, amerikāņiem un maķedoniešiem pārrunātas svētku tradīcijas. Kā piebilst ministrija, arī norvēģi šajā laikā svin vasaras saulgriežus, tiesa, ne tik lustīgi kā Latvijā. Norvēģiem šie svētki ir saistīti ar Sv.Johana dienu.

Starp karavīriem, kuri šobrīd dienesta pienākumus pilda Norvēģijas vadītajā PRT Meimenas pilsētā ir arī deviņi Jāņi un viena Līga. Saskaņā ar noteikto Līgo vakara scenāriju pēc svinīgās uzrunas un gaviļnieku apsveikšanas gados vecākais Jānis un Līga tika aicināti iedegt simbolisku Jāņu ugunskuru. Ugunsdrošības apsvērumu dēļ ugunskurs tika izvietots speciālā pannā, kas iekārta metāla statīvā.

Lai radītu Latvijā svinamo Jāņu noskaņu, uz kāda angāra sienas tika projicēta virkne slaidšovu ar fonā atskaņotām Līgo dziesmām. Dažu labu līgotāju tās izaicināja arī uz dejām, piebilst ministrijas pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas