Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

FOTO: Pie Uzvaras pieminekļa pulcējušies vairāki simti cilvēku

Pie Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā, kur sākušās svinības par godu Otrā pasaules kara beigām, svētdien pulcējušies ne tikai vairāki simti dažāda gadagājuma cilvēku, kuri bauda svētku koncertu, bet savas teltis uzslējuši arī ievērojams skaits tirgotāju, piedāvājot gan vieglas uzkodas, gan kārtīgas maltītes, ziedus un dažādus sīkumus.

Aģentūra BNS novēroja, ka Uzvaras parkā iekārtota liela skatuve ar ekrānu. Jau rīta pusē tur sākās koncerts, kurā uzstājas dažādu kultūras biedrību kolektīvi.

Pasākumā pulcējušies vairāki simti dažāda gadagājuma cilvēku, tostarp ģimenes ar bērniem, kā arī kara veterāni, kuri greznojušies ar saviem dienesta apbalvojumiem. Pie pieminekļa gulst ziedi, bet mazliet nostāk interesenti var aplūkot arī Otrā pasaules kara ieročus, ko izrāda cilvēki, kas tērpušies kara laika formās.

Aģentūra BNS arī novēroja, ka ziedu tirgotāji izkārtojušies jau krietni pirms Uzvaras parka. Pārsvarā tiek tirgotas neļķes un narcises, arī pārdevējiem pie krūtīm piespraustas Georga lentītes. Tāpat pašā pieminekļa pakājē izkārtojusies virkne ar teltīm, no kurām ceļas šašliku smarža un tiek gatavoti arī citi ēdieni, pasākuma apmeklētājiem piedāvājot ne tikai vieglas uzkodas, saldumus un atspirdzinājumus, bet arī kārtīgas maltītes.

Pie gandrīz visiem tirgotājiem iespējams bez maksas saņemt arī Geroga lentītes, kas pie krūtīm piespraustas teju visiem pasākuma apmeklētājiem.

Kārtību pasākuma norises vietā nodrošina gan pašvaldības, gan Valsts policijas darbinieki, kuri izvietojušies iepretim Uzvaras piemineklim Rīgas Futbola skolas teritorijā.

Policijas pārstāvji aģentūrai BNS informēja, ka pasākums noris mierīgi un līdz šim nekādi incidenti nav notikuši. Policisti arī pastāstīja, ka apmeklētāju plūsmai nepārtraukti mainoties, pasākuma norises vietā visu laiku uzturas vairāki simti cilvēku. Viņi arī prognozēja, ka pret vakaru apmeklētāju skaits varētu pieaugt.

Pasākumu programma svētdien pie Uzvaras pieminekļa plānota līdz pat plkst.23 un turpināsies pirmdien, kad paredzēta svinību kulminācija.

Jau vēstīts, ka Pārdaugavā pie Uzvaras pieminekļa svētdien notiek koncerts, atzīmējot Otrā pasaules kara beigas, informēja biedrība “ 9.maijs.lv”.

Savukārt 9.maijā koncerts sāksies plkst.9 ar tiešraidi no parādes Maskavā, Sarkanajā laukumā. Plkst.10 būs ziedu nolikšanas ceremonija, kurā piedalīsies Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs"), citas amatpersonas un ārvalstu vēstniecību pārstāvji. Tad sekos koncerts, kuru plkst.19 pārtrauks klusuma brīdis.

Plānots, ka Rīgas mērs klātesošos uzrunās plkst.20.30. Pēc tam gandrīz stundu uzstāsies Ainārs Mielavs, kam plkst.21.30 sekos kazaku dziesmu un deju ansamblis no Sanktpēterburgas. Plkst.22.45 būs uguņošana.

8.maijā visā pasaulē piemin Otrā pasaules kara upurus un nacisma sagrāvi, bet 9.maijā Uzvaras dienu plaši atzīmē Krievijā. Latvijā 9.maiju atzīmē kā Eiropas dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas