Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

FOTO: Sāk tiesāt britus, kurus vaino policista piekaušanā Vecrīgā

Otrdien sākās tiesas process pret diviem Lielbritānijas pilsoņiem Deividu Birkinšovu un Metjū Neilu, kurus vaino policista piekaušanā. Britus aizturēja Vecrīgā pagājušā gada 13.jūnijā vecpuišu ballītes laikā. Policists uzbrukumā guva smadzeņu satricinājumu. Apsūdzētie savu vainu neatzīst.

Sākoties tiesas sēdei, cietušā policista advokāts iesniedza tiesai pieteikumu par kompensācijām. Likumsargs par nodarīto morālo aizskārumu un fiziskajām ciešanām vēlas no apsūdzētajiem 30 tūkstošus latu, bet par mantiskajiem zaudējumiem - 1560 latu, vēsta BNS.

Uzbrucējus policija aizturēja, taču pirmās instances tiesa viņiem nepiemēroja apcietinājumu un noteica 8000 latu lielu drošības naudu. Tomēr briti no Latvijas aizbrauca, drošības naudu nesamaksājuši. Vēlāk Rīgas apgabaltiesa apmierināja policijas lūgumu apcietināt abus britus, un policija līdz ar tiesas lēmumu viņus izsludināja meklēšanā.

Jūlijā viņi tika izdoti tiesāšanai un kopš tā laika atradās Centrālcietumā. Iepriekš britu raidsabiedrībai BBC viņi stāstīja par smagajiem apstākļiem cietumā. "23 stundas diennaktī [mēs pavadām] kamerā kopā ar pieciem latviešiem, un vienu stundu mēs tiekam ārā. Ne īsti ārā, bet citā kamerā, kas ir aptuveni septiņus reiz septiņus metrus plaša un kur stundu drīkst pastaigāties," klāstīja 35 gadus vecais M.Nīls. Savukārt 33 gadus vecais Deivids Birkinšovs uzsvēra, ka abi vīrieši tiekot turēti aizdomās par uzbrukumu, kuru veikuši citi cilvēki, un viņi policistam nekādus miesas bojājumus neesot nodarījuši.

(turpinājums sekos)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas