Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Šlesers prognozē smagas valdības veidošanas sarunas

Tikai tad, kad Ivars Godmanis ir demisionējis, daudzi novērtē darbu, ko viņš ir darījis, LPP/LC domes sēdē sestdien sacīja partijas līdzpriekšsēdētājs, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.Pēc viņa teiktā domnieki piecēlās kājās un sāka aplaudēt.A.Šlesers uzskata, ka ar I.Godmaņa demisiju problēmas nav atrisinātas, bet tās tikai sāksies, un jaunās valdības veidošana varētu izrādīties ļoti smaga.

Viņš pastāstīja, ka piektdienas vakarā viņam ir piezvanījusi partijas _Jaunais laiks_ (JL) līdere Solvita Āboltiņa un aicinājusi uz sarunām. Jāatgādina, ka viena no JL prasībām iepriekš bija, lai A.Šlesers nav valdībā. "Mēs runāsim, bet uzdosim konkrētus un profesionālus jautājumus," sacīja A.Šlesers. Viņš norādīja, ka par jauno valdību nevarēs balsot tikmēr, kamēr tās premjera kandidāts nebūs skaidri atbildējis uz jautājumiem, kādi būs budžeta grozījumu skaitļi, vai tiks samazinātas algas un pensijas, kur valdība ņems ieņēmumus.Pēc A.Šlesera domām, "Godmanis ir tā mēraukla, pēc kuras Valsts prezidentam būs jāvērtē jaunais premjera kandidāts". Viņaprāt, jaunai valdībai visos ekonomikas sektoros būs jānāk ar jaunām idejām.LPP/LC noteikti būs jaunajā valdībā, jo bez LPP/LC šajā Saeimā nevar izveidot nevienu profesionālu valdību, tāpēc ka "profesionāļu skaits pārējās partijās ir limitēts", teica A.Šlesers. Viņaprāt, problēma ir 6.jūnijā paredzētās pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanas, un satiksmes ministram ir aizdomas, ka tas ir patiesais iemesls, kāpēc tika gāzta I.Godmaņa valdība. To uzsvēra arī LPP/LC frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, pēc kura domām, JL un Tautas partijas (TP) sarunas par jaunas valdības veidošanu sāktas daudz agrāk, nekā piektdienas vakarā. A.Bērziņš arī atstāstīja piektdien koalīcijas sēdē notikušo - uz sēdi atnākuši Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji, nosēdušies maliņā un klusi sēdējuši līdz brīdim, kad ieradās TP. Tās pārstāvji kautrīgi sacījuši: "Mēs tā vairāk nevaram." I.Godmanis prasījis: "Ko jūs tā vairāk nevarat?" Viņi atkārtojuši: "Nu, tā vairāk nevaram." Tad premjers aicinājis to iesniegt rakstiski, ko viņi nav izdarījuši, tā vietā izejot pie žurnālistiem un paziņojot, ka vairs nav šajā valdībā.Arī A.Bērziņš paredz, ka nebūs viegli izveidot jauno valdību, viņam arī nav pārliecības, ka pret plašāku koalīciju būs labāka sabiedrības attieksme, jo tā būs neefektīvāka un var rasties problēmas arī ar ideoloģiju un vērtībām.Premjers un LPP/LC līdzpriekšsēdētājs I.Godmanis savā runā lika uzsvaru uz to, ka politika var arī traucēt tautsaimniecībai un, iespējams, arī sociālā jomā, un tāpēc viņš aicināja LPP/LC mēģināt veidot tādu politiku, kas netraucē ekonomikai kritiskā situācijā. Savā runā viņš lielākoties analizēja pašreizējo situāciju valstī un skaidroja, kāpēc tika pieņemts viens vai otrs lēmums.

Uz jautājumu, vai A.Šlesers kandidēs Rīga domes vēlēšanās, viņš Dienai atzina, ka vēl nav pieņēmis lēmumu, taču norādīja: "Ja es eju valdībā, tad būtu grūti startēt uz Rīgu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Godmaņa demisija tuvina TP un JL

Prezidents ar partijām par jaunu valdību spriedīs pirmdien un otrdien

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas