Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Uz Afganistānu pavada nākamo Latvijas kontingenta komandieri - Zeibārtu

Piektdien Ādažu bāzē notika nākamā Latvijas kontingenta Afganistānā svinīgā pavadīšanas ceremonija. Starp karavīriem, kuri jau drīz dosies uz Afganistānu, bija arī nākamais Latvijas kontingenta komandieris pulkvedis Juris Zeibārts, Zemessardzes komandieris, informē Aizsardzības ministrija (AM).

Latvijas kontingenta karavīri saņēma tradicionālo "ceļamaizi" – aizsardzības ministrs karavīriem pasniedza valsts karogu, bet Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris - rudzu maizes klaipu.

J.Zeibārts Latvijas kontingentu vadīs no jūlija. Latvijas kontingenta rotācija Afganistānā plānota no 1.jūnija līdz 1.jūlijam. Vairāk nekā 140 karavīri uz operāciju rajonu dosies vairākās grupās. Iepriekšējā kontingenta karavīru atgriešanās Latvijā plānota 16.jūnijā.

Kamēr J.Zeibārts dienesta pienākumus pildīs Afganistānā, Zemessardzes komandiera pienākumus pildīs 3.Zemessardzes novada komandieris pulkvedis Normunds Aleksis.

Uzrunājot klātesošos, aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) uzsvēris, ka galvenais starptautiskās operācijas Afganistānā mērķis ir nodot Afganistānas Nacionālajai armijai un policijai savu pieredzi, lai tās varētu rūpēties par savas valsts drošību. Savukārt NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs uzsvēris: ļoti svarīgi, lai ikvienam NBS karavīram būtu starptautisko operāciju pieredze. Viņš arī uzskata, ka progresa tālākai virzībai un ekonomiskajai attīstībai Afganistānā ir nepieciešams arī turpmāks Latvijas karavīru atbalsts.

Pats jaunais komandieris uzsvēris tuvinieku nenovērtējamo ieguldījumu un atbalstu karavīru dienestā.

Patlaban NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā dien vairāk nekā 170 Latvijas karavīru, no kuriem vairāk nekā 30 karavīru dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, veicot Afganistānas Nacionālās armijas vienības vadības un karavīru apmācību valsts austrumu provincēs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas