Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: Valsts prezidents darba vizītē apmeklē Ventspili

Ar visai piesātinātu programmu savu pirmo darba vizīti Ventspilī otrdien aizvadīja valsts prezidents Valdis Zatlers. Pa ceļam uz ostas pilsētu viņš bija paspējis apmeklēt Ugāles vidusskolu  un  Starptautisko radioastronomijas centru Irbenē Ventspils rajonā. Pilsētā prezidents, pulksten 12. 50 pie granīta pieminekļa Ventmalā noliekot ziedus, vispirms atdeva godu jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē. Tas bija simbolisks žests, ko pavadīja Ventmalā piestājušā loču kutera sirēna. 

Uz tikšanos ar prezidentu Ventmalā, neskatoties uz stindzinošo vēju, vairāk nekā stundu nācās gaidīt prāvam ventspilnieku pulciņam, jo tieši par tādu sprīdi Ventspils rajona apmeklējumā bija nobīdījusies augstās amatpersonas dienaskārtība. Īsajā sarunā ventspilnieki paguva pastāstīt gan par savām bažām saistībā ar ekonomisko situāciju valstī, gan apliecināt, ka kurzemniekus tādas grūtības nepievarēs. Pēc tam Valdis Zatlers Ventspils  domē tikās ar tās vadību un deputātiem, kur guvis  informāciju par aktuālo situāciju un pilsētas attīstības izredzēm. Starp klātesošajiem nebija smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga.

Ilgāka uzturēšanās V. Zatleram bija Ventspils 1. ģimnāzijā, kur viņš ne vien tikās ar skolas audzēkņiem, bet novadīja arī vienu mācību stundu. Tās noslēgumā četri no ģimnāzijas audzēkņiem saņēma prezidenta uzaicinājumu apmeklēt Rīgas pilī, bet viens — piekrišanu kļūt par prezidenta "ēnu". V. Zatlers izteica nožēlu, ka Ventspils 1. ģimnāziju, kurai, tāpat kā mūsu valstij, pērn palika 90 gadu, līdz šim nav apmeklējis neviens valsts prezidents, jo tā, viņaprāt, ir labāko skaitā ne vien pilsētā, bet arī Latvijā.

Pēcpusdienā V. Zatlers ciemojās arī Ventspils augstskolā, kur viņam bija saruna ar studentiem un pasniedzējiem,  pēc tam devās uz trim nesen strādāt sākušajiem uzņēmumiem, kuri tapuši ar Latvijas un ārvalstu finansējumu. Prezidenta vizītes noslēgumā —Ventspils galvenās bibliotēkas apmeklējums. Lilita Zatlere dienas ritumā atsevišķi paspēja tikties ar pilsētas domes galveno arhitekti Daigu Dzedoni, iepazīties ar Ventspils mākslas skolu un apmeklēt Ventspils Amatu māju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas