Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: VID kravas mašīnā atklāj 5000 litru spirta, kas, iespējams, vests uz "točku" Rīgā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki kādā kravas mašīnā atklājuši 5000 litrus nezināmas izcelsmes spirta, informēja dienests. VID uzskata, ka krava tika vesta uz kādu nelegālā alkohola tirdzniecības vietu Rīgā un ka spirts saražots kādā no Latvijas vietējām ražotnēm.

Notikumi risinājās pagājušajā nedēļas nogalē, kā vēsta VID - ļoti vēlā vakara stundā. VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, veicot plānotus muitas kontroles pasākumus ceļa Daugavpils–Rīga posmā Pļaviņas-Koknese, pārbaudīja  kādu kravas automašīnu. VID darbinieki pieprasīja atvērt kravas konteineru, taču auto vadītājs atteicās to darīt, aizbildinādamies, ka viņam neesot atslēgas. Tādēļ tika pieņemts lēmums durvju slēdzeni uzlauzt.

Atverot slēgtā kravas konteinera durvis, VID darbinieku aizdomas apstiprinājušās un viņu skatam atklājušās vairākas plastmasas tvertnes. Pārbaudot to saturu, konstatēts, ka kopumā piecās viena kubikmetra tilpuma plastmasas tvertnēs bija iepildīti apmēram 5000 litri caurspīdīga šķidruma ar spirtam raksturīgu smaržu. Automašīnas vadītājs - kāds 1951.gadā dzimis Latvijas pilsonis - pārvadātajai precei nevarēja uzrādīt nedz kravas pavaddokumentus, nedz kravas izcelsmi apliecinošus dokumentus.

VID izmeklētāji uzskata, ka kravas nogādes mērķis bija nelegālā alkohola tirdzniecības vietas Rīgā, un ka šis spirts nav ievests kontrabandas ceļā, bet ir ticis saražots kādā no Latvijas vietējām ražotnēm, jo iekšzemē var iegūt lētāku spirtu, nekā ievedot kontrabandas ceļā no ārvalstīm. Pārtraucot varbūtējā spirta piegādi tā dēvētajām "točkām", tika būtiski traucēta organizētās noziedzības darbība nelegālā alkohola aprites veidošanā valstī, uzskata dienests.

Pret transporta līdzekļa vadītāju tika ierosināts kriminālprocess par nelikumīgām darbībām ar akcīzes nodokli apliekamo un, iespējams, muitošanai pakļauto preci, to pārvietojot bez jebkādiem preces pavaddokumentiem. Tāpat saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 221.panta 1.daļu automašīnas vadītājam ir piemērots aizdomās turamā statuss un noteikta policijas uzraudzība. Savukārt krava un transportlīdzeklis ir aizturēti. Transporta līdzeklis atrodas glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā, kur tas atradīsies līdz tiesas lēmumam kriminālprocesā, bet izņemtā šķidruma paraugs nosūtīts ekspertīzei Kriminālistikas pārvaldei spirta kvalitātes un citu īpašību noteikšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas