Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

FOTO: Zatlera "Adventes vienošanos" paraksta sešas partijas

Valsts prezidenta Valda Zatlera Saeimas partijām piedāvāto politisko vienošanos trešdienas vakarā parakstījuši Zaļo un zemnieku savienības, Tautas partijas, LPP/LC, TB/LNNK, kā arī opozīcijā esošās Pilsoniskās savienības un Saskaņas centra pārstāvji. Savukārt Jaunais laiks, PCTVL un pie Saeimas frakcijām nepiederošie deputāti – Sabiedrība citai politikai pārstāvis Aigars Štokenbergs un Visvaldis Lācis, prezidenta aicinājumam nav pievienojušies. To parakstot, mēs atbalstītu arī ekonomikas stabilizācijas plānu, sacīja A.Štokenbergs.

Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs dokumentu nosauca par "Adventes vienošanos".

Vienošanās, ko parakstīja partijas, teikts, ka Latvijai ir nepieciešams aizņemties papildu līdzekļus no starptautiskajām finanšu institūcijām. Aizdevuma izmantošanai ir jāizstrādā skaidri, objektīvi noteikumi un jānodrošina šī procesa atklātība, caurskatāmība un stingra uzraudzība, novēršot korupcijas riskus, kā arī nodrošinot sabiedrību ar pilnīgu informāciju par šo procesu. Saeimai nevilcinoties ir jāatbalsta ekonomisko pasākumu plāns.

Vienošanās dokumentā ir atrunāta arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja iecelšana. Dokumentā teikts, ka pirms KNAB vadītāja kandidatūras virzīšanas apstiprināšanai Saeimā Ministru prezidentam jākonsultējas ar visu Saeimā pārstāvēto partiju frakcijām, lai nodrošinātu kandidātam iespējami lielāku Saeimas atbalstu.

Vienošanās parakstīšana notika Rīgas pilī. Prezidents V.Zatlers šovakar vēlreiz pie sevis bija aicinājis visu Saeimas politisko partiju pārstāvjus, kā arī premjeru Ivaru Godmani. Diena jau rakstīja, ka ceturtdien Saeima balsos par ekonomikas stabilizācijas programmu. Parlamenta atbalstu valdības plāniem apņemties samazināt tēriņus vēlas Starptautiskais Valūtas fonds, ar kuru valdība risina sarunas par aizņēmumu.

Jau iepriekš rakstījām, ka Valsts prezidenta kanceleja rīta pusē Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām izsūtīja e-pasta vēstuli, aicinot parakstīt vienošanos par virkni punktu, taču tā saturs netika atklāts.

JL jau dienas laikā pavēstīja, ka nevar atsaukties aicinājumam uzņemties atbildību par stabilizācijas plānu un uzskata par nekorektu prezidenta norādi šo jautājumu neizmantot politiskajā cīņā, ko var uztvert kā mēģinājumu ierobežot jebkādas diskusijas, Dienai teica Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa. Partija atkārtoti izteica aicinājumu veidot jaunu valdību. “Jūsu spēkos ir aicināt visus Saeimā pārstāvētos politiskos spēkus nolikt malā savas personīgās ambīcijas, sēsties pie viena galda, lai nekavējoties izveidotu vienotu, profesionālu un kompetentu valdību,” teikts partijas vēstulē prezidentam V.Zatleram.

(papildināts viss teksts un pievienota vienošanās - raksta pielikumā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Prezidenta Valda Zatlera piedāvāto vienošanos parakstījušas sešas partijas. Vienošanās teksts

JL vēstule prezidentam Valdim Zatleram

SC paziņojums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas