Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Zatlers aicina Ķīnas studentus mācīties Latvijā

Otrdien, viesojoties Ķīnas ziemeļaustrumu galvaspilsētā Šenjanā, prezidents Valdis Zatlers apmeklēja divas augstskolas un aicināja Ķīnas studentus mācīties Latvijā.

Uzrunas laikā V. Zatlers uzsvēris nozīmīgo Ķīnas varas iestāžu augstskolu programmu izveidi, kas devusi iespēju daudziem Latvijas studentiem apgūt ķīniešu valodu. Valsts prezidents informēja, ka šīs vizītes rezultātā noslēgs līgumu par augstākās izglītības akadēmisko grādu atdzīšanu, kas dos iespēju Ķīnas studentiem mācīties Latvijā un augstskolām attīstīt savstarpējo sadarbību.

Raksturojot Eiropas Savienības (ES) un Ķīnas attiecību attīstības dinamiku, V. Zatlers atgādināja, ka Latvijā kā ES dalībvalstī ir pozitīvs investīciju klimats, brīvas cilvēku, preču un pakalpojumu kustības nodrošinātās priekšrocības savienības ietvaros. Valsts prezidents arī uzsvēra, ka Latvijai ar Ķīnu ir ļoti aktīva sadarbība, un atzina, ka saskata iespējas aktīvākai ekonomiskajai sadarbībai farmācijas, pārtikas ražošanas, transporta un loģistikas nozarē. 

Vizītes ietvaros Latvijas Universitāte parakstīja sadarbības līgumu ar Šenjanas Ziemeļaustrumu Universitāti.

Tiekoties ar Šenjanas pilsētas un Lioningas provinces vadību, gan V. Zatlers, gan Ķīnas pārstāvji apsvēra iespēju sadarboties tirdzniecības, kultūras, tūrisma un izglītības jomās.

Valsts prezidents kopā ar Latvijas uzņēmējiem iepazinās arī ar uzņēmuma „Shenyang Machine Tools Co.Ltd” darbību.

Jau ziņots, ka pirmdien sākās Valda Zatlera, viņa delegācijas un 23 Latvijas uzņēmēju vizīte Ķīnā un tā plānota līdz 22. oktobrim. Tās galvenais mērķis ir veicināt ekonomiskos, izglītības un kultūras sakarus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas