Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTOREPORTĀŽA: Rīga pēc lietusgāzēm

Rīgā šodien laiku pa laikam ir spēcīgas lietus gāzes. Lietus ūdens no brauktuvēm tiek atsūknēts tikai Mūkusalas aplī, portālu informē Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Ķēdže.

Iepriekš Latvijas vides, ģeoloģijas un metereoloģijas aģentūrā sacīja, ka Rīgā līs visas dienas garumā un pierimt lietus varētu tikai vakarā.

Nepatīkamos laika apstākļus virs Rīgas radījis ciklons – gaiss virs Rīgas jūras līča ir silts, tur izveidojušies gubu mākoņi, kas, pūšot Z un ZR vējam, tiek nesti uz sauszemi, skaidro sinoptiķis Andris Vīksna. Saduroties ar auksto gaisa masu, kas Latvijā ieplūdusi no Krievijas rietumu rajoniem, veidojas ciklons.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien Rīgā varētu nolīt 15 milimetri mēneša normas. Dienas laikā lietus vairs nebūšot stiprs, kā tas bija no rīta, taču līt nepārstās visas dienas garumā. Salīdzinoši pagājušajā naktī Alūksnē nolija 38 milimetrim, kas ir gandrīz puse no mēneša normas,bet Daugavpilī – 32. Aizvadītajā naktī stipri lija arī Priekuļos, kur nolijuši 22 milimetri.

Vējš šodien saglabāsies brāzmains  - 20 - 22 m/s.

Jau rīt ciklons būšot patālu no Latvijas, tāpēc laiks uzlabosies. Sestdien lietus vairs nav gaidāms un uzspīdēs arī saule. Savukārt jau nākamajā nedēļā laika apstākļi būtiski uzlabosies – gaisa temperatūra iesils līdz pat 21 grādam.

(papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK:

Noskaties animāciju, kā nokrišņu zona šķērsoja Latviju aizvadītajā naktī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas