Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Freimanis: Bērziņš varētu būt ļoti ieredzēts prezidents

Ceturtdien pieredzētā attieksme pret jaunievēlēto Valsts prezidentu Andri Bērziņu nav mēraukla, pēc kuras vrētu spriest, vai viņš iekaros vai neiekaros sabiedrības simpātijas. "Bet man ir pamatotas aizdomas, ka Andris Bērziņš varētu būt ļoti ieredzēts prezidents," intervijā Dienai saka sociologs Aigars Freimanis.

"Izskatās, ka Andris Bērziņš ir izteikti nacionāli konservatīvs cilvēks. Grūti spriest, vai viņš spēs iekarot tautas simpātijas uzreiz. Tas ir laika jautājums. Piemērs, ir tas pats Valdis Zatlers, kurš ievēlēšanas dienā tika burtiski nolīdzināts līdz ar zemi. Šodien cilvēki stāvēja pie Saeimas un pauda viņam atbalstu. Man ir aizdomas, vai tik nav tiepaši cilvēki, kas viņu pirms četriem gadiem kategoriski noliedza," saka A.Freimanis."Attieksme pret Andri Bērziņu šodien nekādā gadījumā nav mēraukla, pēc kuras mēs varam spriest, vai viņš iekaros vai neiekaros sabiedrības simpātijas. Bet man ir pamatotas aizdomas, ka Andris Bērziņš varētu būt ļoti ieredzēts prezidents. Pirmajā preses konferencē, neraugoties uz it kā šķietamu pieredzes trūkumu, viņš bija brīžiem ļoti stingrs, brīžiem ļoti asi noraidīja jautājumus, kas viņam nepatika. Turklāt argumentēti asi," norādīja sociologs.Jautāts, vai Andris Bērziņš būs iespaidojams prezidents, A.Freimanis saka: "Andris Bērziņš būs grūti manipulējams. Tas ir acīmredzams. Grūti manipulējams no mediju viedokļa. Nezinu, kā būs no tā saucamo oligarhu puses, ņemot vērā, ka viņš tiek uzskatīts par viņu prezidentu. Taču iekšējā pašcieņa ir ļoti attīstīta Andra Bērziņa īpašība. Viņa pašvērtējums arī ir ļoti augsts. Tas ir tūlīt pamanāms."Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien Valsts prezidenta amatā ievēlēja Andri Bērziņu, par kuru nobalsoja 53 deputāti.Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas