Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Freimanis: ZRP ir vairāki varas centri; rīcība liecina, ka partijas lēmumi top vienlaikus vairākās vietās

Sociologs Aigars Freimanis domā, ka Zatlera Reformu partijā (ZRP) ir vairāki varas centri un tās rīcība liecina, ka partijas lēmumi top vienlaikus vairākās vietās un ir neprognozējami.

Trešdienas vakarā izskanējušais ZRP paziņojums, ka sarunas par koalīcijas veidošanu neesot saprātīgas, tāpēc partija nolēmusi iepauzēt, A.Freimanim bijis pārsteigums. "Mēģinot saprast, kas un kāpēc ir noticis tā, kā ir noticis, laikam tā viena sakne ir meklējama sarežģītajās un nesakārtotajās attiecībās starp Vienotību un Zatlera Reformu partiju. Tieši ar tādiem pašiem panākumiem varētu atteikt Vienotība sarunu turpināšanu Zatlera refpormu partijai gadījumā, ja otrais vai trešais partneris būtu Saskaņas centrs. Domāju, ka tieši tāpat varētu atrast tikpat daudz neskaidrību vai aizdomas realizēt tos dokumentus, kas ir parakstīti," ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja A.Freimanis.

"Tas viss izskatās pēc ļoti muļķīgas, teorētiskas spēlēšanās ap diezgan nopietnām un ar nopietnām lietām," komentēja A.Freimanis. "Vēl jau ir laiks, bet ļoti gribētos cerēt, ka politiķi nepārspēlējas."

Jautāts, vai Valdis Zatlers šajā situācijā neparāda sevi kā ļoti neprognozējamu politiķi, A.Freimanis sacīja: "Viņš to noteikti ir jau izdarījis krietni senāk, jau ar šo mazliet fobijisko stāstu par tankiem, kas šķirs viņu no koalīcijas ar Saskaņas centru un vēlāko atteikšanos no šīs vienošanās un apgalvojuma. Es domāju, ka šis apgalvojums ir mazliet nostrādājis arī šajā gadījumā, kad izskanēja šī pārsteidzošā ziņa vakar."

Viņš norāda, ka "tur gan bija vēl viena lieta klāt pie šīs ziņas: "Tā skaidri parādīja, ka Zatlera Reformu partijā ir vismaz vairāki varas centri. Pārsteidzoši likās tas, ka viens no ministru kandidātiem Vjačeslavs Dombrovskis savas partijas lēmumu bija uzzinājis saņemot e-pasta vēstuli, nevis no valdes locekļiem. Klāvs Olšteins to bija uzzinājis no televīzijas ziņām. Tas liek domāt, ka lēmumi top kaut kur vairākās vietās reizē un bieži vien spontāni, neprognozējami."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas