Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Gada laikā Latvijā iedzīvotāju skaits samazinās par 12 000

Latvijas iedzīvotāju skaits 2009.gada beigās būs aptuveni 2 miljoni 249 tūkstoši jeb par 12 tūkstošiem mazāks nekā šī gada sākumā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Jaundzimušo bērnu skaits šogad varētu būt ap 22 tūkstošiem, t.i., par diviem tūkstošiem bērnu jeb par 8,5% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Augstāka dzimstība salīdzinājumā ar vidējo valstī ir tikai Rīgas un Pierīgas reģionā, kā arī piecās republikas pilsētās no deviņām (Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā un Valmierā).

Statistikas dati liecina, ka iedzīvotāju mirstība šogad samazinājusies. Mirušo skaits 2009.gadā būs aptuveni 30 tūkstoši jeb par 1,3 tūkst. cilvēku (4,3%) mazāks nekā 2008.gadā.

Šogad pēc provizoriskiem datiem noslēgtas aptuveni 10 tūkstoši laulību (par 3,2 tūkst. jeb par 24% mazāk salīdzinājumā ar 2008. gadu). Laulību skaita kritums ietekmējis arī dzimstību.

Tā kā mirušo kopskaits vēl arvien pārsniedz jaundzimušo skaitu, iedzīvotāju skaits tā rezultātā 2009. gadā samazināsies par 7,7 tūkst. cilvēku salīdzinājumā ar 7 tūkstošiem 2008. gadā.

Emigrācija bijusi lielāka nekā migrācija. Uz šī rēķina iedzīvotāju skaita samazinājums šogad varētu būt ap 4,6 tūkst. cilvēku (2008. gadā - 2,5 tūkst. cilvēku).

Iedzīvotāju skaits migrācijas rezultātā pirmajos šā gada deviņos mēnešos pieauga tikai Pierīgas reģionā (par 3282 cilvēkiem) un Jūrmalā (par 157 cilvēkiem).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas