Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Gailītis: balsojums par Šķēli nobruka tehnisku problēmu dēļ

Latvija televīzijas (LTV) raidījuma _100.panta Preses klubs _skatītāju aptauja par Tautas partijas līderi Andri Šķēli drīz pēc raidījuma sākuma no televizoru ekrāniem pazuda un vairs neparādījās tehnisku iemeslu dēļ, Dienai saka LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, noliedzot, ka balsojums noņemts apzināti.

“Paši gribam saprast, kādēļ tā notika. Tā ir bijis arī līdz šim un domājam, ka tas ir lielā zvanītāju skaita dēļ,” viņš saka un atvainojas skatītājiem par notikušo.

Piektdienas Preses klubā, kurā žurnālisti iztaujāja A.Šķēli un vēl divus TP pārstāvjus – Edgaru Zalānu un Mārtiņu Zemīti, balsošanas rezultāti skatītājiem vairs nebija redzami aptuveni desmit minūtes pēc raidījuma sākuma, taču pa telefonu balsojums tika pieņemts un nauda no zvanītājiem ieturēta, portālam Diena.lv sūdzas raidījuma skatītāja Zelma Birzniece. Tobrīd vairums skatītāji – aptuveni 1800 – bija pauduši viedokli, ka A.Šķēles laiks politikā ir pagājis.

Pēc Z.Birznieces domām, tas izdarīts speciāli, un viņa pieļauj, ka atkal kāds "taimkods sabojājies". “Gailītis un tautpartijieši izskatījās apmierināti, smaidīgi par šādu ģeniālu TV risinājumu. (..) Pārraide uzskatāmi pierādīja, ka Šķēle noskaidroja ne tikai, kas ir viņa partijās rindās, bet arī savu atbalstu TV,” pauž Z.Birzniece.

M.Gailītis uzskata, ka pārmetumi ir nevietā. “Ja mani kāds mēģinās ietekmēt, tad jūs būsiet paši pirmie, kuriem es par to paziņošu,” Dienai sacīja LTV Ziņu dienesta vadītājs. Paskaidrot balsošanas rezultātu pazušanu skatītājiem M.Gailītis nevarēja, jo tā nebija tiešraide. Intervija tika ierakstīta stundu pirms ētera žurnālistu aizņemtības dēļ.

Pēc M.Gailīša teiktā, problēmas ar interaktīvās aptaujas rezultātu attainošanu bijušas jau agrāk, taču līdz šim televīzijas darbiniekiem izdevās tās novērst: "Arī šoreiz strādāja tehniskie darbinieki, bet viņi tur neko nevarēja darīt. Viņi paši nezināja, kas tur bija noticis.”

"Aiz ekrāna" balsojums esot nosvēries par labu A.Šķēlem, bet precīzus rezultātus M.Gailītis nevēlas atklāt, jo tie varētu būt citādi, ja balsojums nebūtu pazudis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas