Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

„Gaismas pils” ap..... ar politiku

Sākšu ar to, ka neesmu Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta karstasinīgs aizstāvis, tomēr uzskatu, ka tas ir nepamatoti daudz aplipis ar politiku. Uzreiz vēlos to salīdzināt ar Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem. Iedomājaties, ja šovasar būtu paredzēti Dziesmu svētki, kas tā būtu par politisku putru, atzīmējot arī faktu, ka šogad ir pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanas... Noteikti daudzi deputāti teiktu, lai Dziesmu svētkus krīzes dēļ atceļ, citi atkal būtu „lielie varoņi”, kuri tos glābtu.

 Es domāju, ka neviena ideja, kas vērsta uz izglītota cilvēka attīstību nav pelnījusi tādu skaļu nosodījumu kā tas tagad ir ar „Gaismas pili”. Tā doma jau ir ļoti jauka – cilvēkiem būs kur atnākt, palasīt Raini vai Blaumani, iegūt informāciju vai kaut vai uzlādēt telefonu, jo tādu vietu Rīgā patiešām nav. Kad Kongresu namā iegājām uzlādēt videokameru, mūs izdzina laukā, jo Kongresu namam redz tērējās elektrība... Projekts ir sākts un par tā nepieciešamību vai nevajadzību bija jādomā agrāk. Tagad tikai jautājums – vai tik ļoti „skandalozā” ēkā nākotnē kāds bibliotekārs maz gribēs strādāt? Vai cilvēki vēlēsies tur iet atpūsties, ja iepriekš par to bijušas tik daudz diskusijas? Tieši tāpat kā politika nemīl mākslu, arī māksla nemīl politiku, līdz ar to, manuprāt, ne par kādu bohēmu šajā ēkā mēs nevarēsim runāt. Drīzāk jau tur varēs ierīkot kādas partijas biroju vai organizēt valdības izbraukuma sēdes!


Domāju, ka liela problēma ir arī sabiedrības neinformētība par notiekošajiem procesiem saistībā ar “Gaismas pili”.

Trešdien 29.aprīlī plkst 14:00 Jauniešu Ministru kabinets dosies uz “Gaismas pils” būvlaukumu, lai vispirms iepazītu, saprastu un tikai tad vertētu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas