Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

“Gaismas pils” būvniecības 135 miljonos nav iekļautas infrastruktūras izmaksas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ZELTA PILS
Z
Mēģināju ielikt LNB atbalsta biedrības mājas lapā info angļu valodā par nebūšanām, bet raksts pazuda neparādījies. TĀ IR CENZŪRA!!! Sak, vietējie bauri vārieties, galvenais, lai ārzemnieki neuzzinātu par šmuci. Gaisma.lv mājaslapā ir daudzi neatbildēti jautājumi, daži jau vairāk kā 6. mēnešus! Saistībā ar šajā diskusijā izskanējušo info ir nožēlojami, ka LNB atbalsta biedrībā ir "144 biedri. Tie ir kultūras darbinieki, politiķi, zinātnieki un uzņēmēji, kas, atbalstot LNB attīstību, vēlas dot savu ieguldījumu Latvijas nākotnē". Būtu interesanti uzzināt viņu vārdus un viņu viedokli publiski par LNB projekta gaitu.
WALA
W
Kas lika izveidot J3B - kas to lai zina, iespējams kādam svarīgam vīram vajadzēja nodrošināt siltu vietiņu, bet tikpat iespējams ka vajadzēja cilvēku ar plašiem ārvalstu sakariem utt. kas spētu savervēt nopietnus speciālistus un nozaru ekspertus, kādi varbūt LV nemaz nav atrodami. Kā smejies bibliotēkās ir problēmas ar jauniem kadriem. Un varbūt KM ir vieglāk pārraudzīt sev pakļautu aģentūru, nekā VNĪ. Varbūt VNĪ vienkārši nebija resursu vai vēlēšanās - tagad man liekas būs grūti ko noskaidrot.
Pepiks
P
Pie mums jau bez pusmiljarda vairs neceļ.. kamēr vēl paris gadi paies, bus arī vairāk.. Ko tad darīs, tukšu būdu jau neatstās.. Kārtējā shēma..
ZELTA PILS
Z
Kāpēc Gaismas pils projektu vspār vadīt uzticēts 3JB, kura ir jaunveidota organizācija, vēl neko nav uzcēlusi (noorganizējusi līdz galam) un ir Kultūras ministrijas (Demakovas, Tautas partijas)!!! veidojums? Turklāt 3JB aizņem labi izremotētas plašas telpas Klusajā centrā. Kāpēc Gaismas pils celtniecību neorganizē Valsts Nekustamo īpašumu aģentūra? Es tur saskatu līdzību ar Rīgas domi, kur katrs departaments nodarbojas ar saviem iepirkumiem. Zināms, kas sanāca.
WALA
W
Teiksim tā ir nepārdomatas lietas GP, kuras es gribetu teikt ka ir jaiedod attiecīgo nozaru specialistiem + Universitātēm sīki un smalki papētīt, paspriest, paskaidrot utt. Bet nu pie mums jau tas nav pieņemts, mēs jau visi pašpietiekami un visgudri.
WALA
W
Ja man būtu pilna aina par atsevišku būves daļu tamēm es varētu izteikt kādu spriedumu, zinu tikai to ka iekšā "apZeltītajā Gaismas Pili" ir paredzētas dārga bet vajadzīga aparatūra gan restaurācijai, gan dažadām citām lietām, ja varbūt ir kaut kas no tā visa par šiku, bet nu cik zinu pie tā piedalījās eksperti no ārzemēm kas ir veidojuši ļoti nopietnus projektus(piem. par audiovizuālajām sistēmām). Tajā pašā laikā zinu ka tie eskperti bija vai nu lieli nejēgas datu centru būvē, un/vai vispār datoru tehnoloģijās, un ir gan iebāzuši to DC skuj vinj zin kur stāvā, gan arī platību atvēlējuši vienkārši mizerablu, lai arī glabājamo datu apjomu jau tā ir paredzējuši lielu un visticamāk, ka tas pat neaptvers visus iepējamos datu apjomus ko LNB varetu saražot.
krustdels
k
Kāpēc klusē atbildīgās būvvaldes amatpersonas. Viņiem ir zināms, ka tiek virzīts pretlikumīgas būves projekts, bez saskaņošanas un vajadzīgo atļauju saņemšanas un viņi nereaģē. Laikam ir par mīkstu, lai pateiktu savu vārdu.
ABC
A
Man kaut kā šķiet, ka vairāku obligāto dokumentu neesamība varētu izskaidrot dažas Demakovas kundzes rosības zināmā aizturētā kunga sakarā..
Arhitekts ar stāžu
A
Es gribu redzēt, kurš saskaņos un kā Rīgas Būvvalde akceptēs projektu, kurš nav pabeigts? Un uz kā pamata tiks izsniegta būvdarbu atļauja? Manā 40 gadu arhitekta prakses laikā tāds brīnums vēl nav gadījies, kad tik rupji tiktu pārkāpts Būvniecības likums - uzsākt būvi bez inženierkomunikāciju un bez pievadceļu projekta !!! Parasti viss sākas tieši ar "0" ciklu, pievadceļiem un ārējiem tīkliem. Sviests kaut kāds! Beigās pateiks, ka, piedodiet, to kasti nevarēsim nodot ekspluatācijā, jo nav iespējams nodrošināt infrastruktūru, nemaz nerunājot par to, ka Akmens tiltu grib taisīt ciet, atstājot TIKAI sabiedriskajam transportam. Bet pats galvenais - tā infrastruktūra un labiekārtojums (ārējie tīkli) taču izmaksā dārgāk, nekā pati kaste, vai kaut viens būvnieks to nezina?
AutoNews.lv
A
Diivaini, bet shobriid saak celt 6 staavu eeku Akmenju ielaa, kura atrodas uz NacBibl auto sataavietai pardzeetaas zemes. Jociigi, ka shobiir jau piedaavaa shai eekaa nopirkt dziivokljus, bet par zemes apobuuvi notiek sabiedriskaa apsprishana.
Zelta ...
Z
Un izmaksās Jūsuprāt viss kārtībā?
WALA
W
Varu atbildēt uz dažiem taviem jautājumiem - neviena LNB patreizējā ēka (t.sk. K. Barona 14 un 3) netiks saglabāta kā bibliotēkas īpašums, tās visas nepieder LNB, izņemot Silakroga "Rakstus", kas gan ar patreiz pieder J3B, vai kaut kam tādam, bet principā būs LNB īpašums ja vien kaut ko neputroju. Patreizējās ēkas vismaz 2 no 6 ir ļoti traģiskā stāvoklī, ja kādu pa šiem gadiem nenositīs ķieģelis kas atdalījies no ārsienas, tad ar būs labi, un dažādiem citiem aspektiem dažādas problēmas ir visās ēkās , sākot jau ar nepiemērotām telpām, un beidzot ar vecu elektroinstalāciju. Bet par to ka jaunais projekts ar nav sevišķi pārdomāts man ar laikam nāktos piekrist, varbūt ne tik daudz būves izmaksu dēļ cik tā dēļ kā viss ir saplānots pa stāviem utml. Diemžēl arī atsevišķu konsultantu sniegums/pienesums ko ir gadījies redzēt ir ne pārāk pārliecinošs.
ZELTA PILS
Z
Stulbums vai apzināti ir tas, ka ne valdība, ne tie jaunie 3 bandīti nevīžo pacensties ielikt publiski pieejamus stāvu plānus un raksturojumu, apjomu pamatojumu, plānotās komunikācijas un labiekārtotības līmeni. Nav publicēta tāme. Ir pagājuši 8! gadi kopš Birkerta kungs pabeidza projektu, ir jau izšauti 15 miljoni latu, bet nav izdarītas tik vienkāršas lietas. Kāpēc?
ZELTA PILS
Z
Redzi, dzesēšanas sistēmas izmaksas (kur nu kāds mākslīgais klimats) jau tieši nav iekšā 135 MILJONOS. Attiecīgi izmaksas būs daudz lielākas.
un vēl
u
Krātuvēs normatīvi paredz iespēju nodrošināt mākslīgu klimata kontroli. Nevienā no zelta pils piesauktajām ēkām tāda opcija nav paredzēta. Attiecīgi izmaksas ir daudz mazākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas