Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Gaļas ražotāji vairās runāt par ĢM pārtiku vistu un cūku ēdienkartē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Antons
A
Ha ha ha ! Labais! Riktīgi izsmējos, bet tomēr atbildēšu! Jā, es zinu, jo arī man mājās tur dējējvistas! Es to ļoti labi zinu! +Arī Makdonaldā ir produkcijas kvalitātes kontrole un ??? To savu "kontroli" vari iebāzt vienā vietā!
Vetārsts
V
Kad es mācījos gremošanas fizioloģiju, tad tika apgalvots, ka caur zarnu trakta sieniņu var tikt transportētas nevis veselas šūnas ar visu genomu (ir vai nav modificēts), bet gan tikai atdalītas aminoskābes, no kā arī sastāv genoms jeb gēns. Un, lai arī neesmu zinātnieks, tomēr publikācijām specialitātē sekoju, tai skaitā arī par fizioloģiskiem procesiem, bet neesmu sastapusi ziņojumu par to, ka caur zarnu trakta sieniņu tomēr var transportēt veselu, nesadalītu gēnu. Un cik atceros, tad mūsu gēnu dublikāti (gan mitozes, gan meijozes dalīšanās procesā) tiek veidoti stingrā amonoskābju secībā, izmantojot aminoskābes pa vienai, nevis pa fragmentem no apēstā uztura. Es tā arī nesaprotu kāpēc ēst gurķi ar ledus zivs gēna daļiņu ir bīstamāk nekā ledus zivi ar gurķu salātiem. Es nesaprotu kuram un kāpēc šī jezga ar modificētu pārtiku ir izdevīga? Var būt tas ir tādēļ, lai neienāk prātā pajautāt kāpēc broilera cālis līdz 1.5 -2 kg izaug tikai 40 dienās. Ko pievieno cāļu, vistu, cūku barībām no medicīnisku preperātu saraksta. Cik daudz nobarojamo dzīvnieku barībā ir augšanas hormons, antibiotikas vai tā saucamās anti bakteriālās vielas, dažādi stimulētāji un E vielas? Es zinu, ka bez dažiem medikamentiem neizaudzēt nevienu putnu putnu fabrikās, bet ir jautājums per devām un to atlikumiem gala produktā - gaļā. Par modificētiem augiem - vajadzētu būt drīzāk bažām par iespējām saglabāt šo augu paraugus nemodificētus, jeb kā tīru izejmateriālu. Un par cilvēku barību - palasiet saturu uz iepakojuma! Tur ir uzrakstīts ir viss, tikai jāprot lasīt un paskaitiet cik šajōs produktos ir E "vitamīnu". Tur ir ne tikai 2-12 vielas no E saraksta, bet arī modificētā soja. Pie tam ne mazos procentos. īpaši tas attiecas uz vārītajām desām! Vārītā desa zem 1.5 Ls ir patiesībā veģetāra, jo gaļai pat blakus nav stāvējusi! Bet kā jau es teicu, mūsu zarnu sieniņas aminoskābes laiž cauri tikai pa vienai! Lielāku uzmanību ir jāpievērš sarakstam ar burtiņu E! Labu apetīti!
NAV VIENALGA
N
varbuut juuties, ka esi ceelusies no cuukas, bet es taa nejuutos. man ir alternatiivsa zinaashanas, kas aizsniedzas taalu aiz tavas saprashanas robezjaam! man zjeel cilveekus, kas iesprostoti savaas kjiimijas, fizikas, matemaatikas utt formulaas! taas ir tikai sekas...nekas vairaak! man jau liekas, ka agraak par sho teemu esam runaajushi shajaa vai kaadaa citaa portaalaa!
NAV VIENALGA
N
atvaino, bet tu esi slims! beidz tik daudz eest galju...savaadaak tas stress un naids vienkaarshi lauzjas laukaa no tevis! p.s. neesmu dziivnieku aizstaavis...pats savulaik nogalinaaju un mans teevs ir mednieks! :D
pmlks
p
vai tev dīvainais "dabas vērotāj" vārdu salikums "produkcijas kvalitātes kontrole" un "gatavās produkcijas šķirošana" neko neizsaka? Vai tu vispār zini cik olas viena vista izdēj dienā, nedēļa, mēnesī, gadā, visā mūžā? Vai tu zini ar ko atšķiras jaunu dējēju olas izmēri no vecu dējēju olu izmēriem? vai tu pirms vāvuļot par ĢMP ļauno ietekmi uz divdzeltenumu olu rašanos piezvanīji uz attiecīgo vistu fermu un pavaicāji kāpēc tā ir? P.S. Viduslaikos arī domāja, ka komētas parādīšanās ir mēra epidēmijas iemesls, un turpināja liet savus izkārnījumus uz ielas, nemazgāties un ļaut nekontrolēti vairoties žurkām, par kurām domāja, ka tās rodas no kaudzēs sasviestiem atkritumiem! :) Cik labi, ka toreiz nebija iespēju lidot kosmosā, citādi tādi tumsoņas kā tu droši vien būtu aizlieguši komētas un organizējuši to izķeršanas dienestu! :) P.P.S. kad biju maziņš tālajos 60-jos, tad divdzeltenumu olas arī reizi pa reizei gadījās. Tirgu tantiņas pārdeva "laimīgo vistu" olas (bija baigi dārgas, jo toreiz tirgū viss bija ļoti dārgs), kuras turēja uz speciālas kastītes ar caurumiem un lampiņu apakšā, lai pircējs redzētu, ka nav vanckars un to, ka ir 2 dzeltenumi (dārgākas tās bija)! :)
pmlks
p
vai tu domā, ka pārbarot augus ar barības vielām, lai tie ātrāk izaug un dod lielāku ražu ir kaut kas pavisam no citas operas? tu te vēl stulbi spriedelēsi, kur cilvēkiem dzīvot un kur nē! Paprasi indietim vai Latvija - zeme, kurā dienakts vidējā temperatūra virs 10 grādiem ir tikai 4-5 mēnešus gadā - ir piemērota dzīvošanai vai nē, un nešaubies, ka viņš teiks, ka tur dzīvot nav iiespējams! ;) Vai tu vispār, nacist, saproti, ka visas dabiski cilvēkiem apdzīvojamās nišas uz šīs planētas ir aizņemtas un pārcelties uz tām no ziemeļiem masveidā nozīmē tikai vienu - iznīcināt fiziski tur jau dzīvojošos, lai atbrīvotu vietu pārceļotājiem? :( Tomēr domāju, ka tu pat neapjēdz tik tālas sekas savām stulbajām pamācībām, kur ir iespējams un kur nav iespējams cilvēkiem dzīvot! P.S. Arheoloģiskie izrakumi liecina, ka pirmie cilvēki uz dzīvi Latvijas teritorijā apmetās ļoti drīz pēc ledāju atkāpšanās. Tas nozīmē, ka jau 11 tūkstošus gadu atpakaļ Latvijā bija cilvēku dzīvei piemēroti apstākļi un vairāk uz dienvidiem jau visas labākās vietas bija aizņemtas!
Antons
A
Esmu gan dzirdējis pārgudrā! Lauku vistām ne reti vien olās ir divu olu dzeltenums, bet, ja Tu man gribi iestāstīt, ka tas, ka vienā iepakojumā VISĀS olās ir pa diviem dzeltenumiem ir normāli, ņemot vērā, ka vistas neredz ne sauli, ne zaļu zāli, tad atvaino, bet tas ir "nedabiski" ! Tas vnk nav iespējams, ja vien vistām nedod vai nešpricē kaut ko ārprātīgi spēcīgu, ko pēc tam ēdam mēs paši!
pmlks
p
oi, oi! dzīvnieciņu žēlotājs atradies! :) mani pārņem šausmas par Latvijas izglītības sistēmas kvalitāti, ja šitādi muļķi, kā tu pie mums skaitās mācīti cilvēki. :( bet tās jau laikam izvēles priekšmetu sistēmas sekas! lasīt un rakstīt līdz 9. klasei visus kaut kā nebūt iemāca (obligāti), bet tālāk jau katram slaistam ļauj izvēlēties visādas pseidozinātnēs balstītus priekšmetus kā psiholoģijas, ekonomikas un hvz vēl ko. Nebrīnīšos, ja tu zināsi no galvas visas hindi dievības un viņu radniecības pakāpes, bet savilkt līdzīgos locekļus polinomā neproti un uzskati, ka ribonukleīnskābe ir ribu sastāvdaļa! :)
pmlks
p
viņa argumentēti iebāzīs aubē visus tos bagāto Eiropas valstu subsidēto lauksaimnieku angažētos pseidozinātniekus, profesionālos protestētājus, mazizglītotus žurnaļugas un citus tumsoņas! Ja paklausās šo mūžīgo vāvuļotāju par tēmu "ai, ai, ka tik, kas nenotiek un neiestājas Pastarā Diena!", tad patiesi pārņem sajūta, ka visdrūmākie viduslaiki ir atgriezušies un uz mūsdienu kanceles tikušie pātarotāji - politiķi, žurnaļugas, pseidozinātnieki un vienkārši muļķi, drīz sāks kurt sārtus Doma laukumā! :( Vēl NEVIENU zinātniski argumentētu faktu par ģenētiski modificētas pārtikas ļauno ietekmi uz cilvēka gēniem NAV GADĪJIES SASTAPT! GALVENĀ ĢMP PROBLĒMA - to soju ražo gandrīz 100% ASV fermeri, ar subsīdijām izlutinātie fraņču, vāciešu, spāņu, holandiešu lauksaimnieki NESPĒJ IZTURĒT KONKURENCI, un tiek noalgoti marketinga speciālisti, kuri vienkārši taisa melno PR. :( Bez šaubām uz to pavelkas neskaitāmi pamuļķi - sazvērestību teoriju piekritēji, un lielais varžu koncerts vietējā dīķī var sākties :(
Ieva
I
Es neteicu, ka ar ķirurgu vienmēr pietiks, lai gan ļoti daudzos gadījumos tā arī ir. BET ES TEICU, KA TAS, KO ĶIRURGS IR IZGRIEZIS, IR PROM! UN PACIENTAM ATLIEK SADZIEDĒT BRŪCES! Arī visjaunākās paaudzes medilkementi iedarbojas ļoti precīzi un garentēti......Tā kā beidz aģitēt uz izvairīšanos no ārstiem! Īpaši tāpēc, ka paši apziņas mainītāji (ne tikai jogi) nebūt tā neuzstāj, ka ikkatrs spēs pārmainīties. Drīzāk otrādi. Un tev, tādam pārmainītam, nebūs garlaicīgi?
Ieva
I
Ja jau gribi runāt ne par tēmu, tad pasaki, kāpēc mums anatomiski un fizioloģiski tuvākais dzīvnieciņš ir cūka, tipisks visēdājs? Zobi, zarnu garums, kuņģis....Arī tādi mūsu radinieki, kas tika uzskatīti par zālēdājiem- gorillas, izrādās ēd gan gaļu, gan olas, turklāt neviens cilvēks nevarētu pavadīt visu dienu gremodams.
NAV VIENALGA
N
un ja jau viss buutu atkariigs tikai no skalpelja, tad nebuutu naaves gadiijumu! bet taadi ir un buus arii turpmaak...tikai daudzas reizes vairaak! muusdienaas 75% ir negatiiivas karmas...secinaajumus izdari pati! karmu var izmainiit tikai, ja saac ar pamatlietu mainju - totaalu apzinjas transformaaciju! savaadaak - dziivo kaa visi! es savu izveeli jau esmu izdariijis...un ne sekundi neesmu nozjeelojis! peace!
NAV VIENALGA
N
nee..cilveekam ir garsh zarnu trakts! galjeedaaj-dziivniekiem ir iis trakts!
Ieva
I
Tad interesanti, kāpēc slimo pīpmaņi, jo kur no vēl dabiskāku vielu par tabaku. Arī degšana dabā gadās.....Vai arī: tu taču neēd mušmires, lai gan arī ļoti dabiskas....Nē, uzturam ir jābūt veidotam, lai cilvēks saņemtu visu, kas viņam nepieciešams, bez liekām teorijām un pasaules gala gaidīšanas!
Ieva
I
Bet gaļa tieši ir vieglāk sagremojama, jo mums nav saliktā kuņģa un ir relatīvi īss zarnu trakts.....Tā kā sievietēm auglīgajā vecumā, īpaši grūtniecēm, ļoti maziem bērniem vai arī veciem cilvēkiem, kā tā ir vajadzīga, pārējie var iztikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas