Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Gandrīz visu aģitācijai pieļaujamo naudas apmēru iztērējusi ŠRP LPP/LC un ZZS

Četras dienas līdz priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumam divi politiskie spēki iztērējuši jau gandrīz visu pieļaujamo tēriņu apmēru – tā ir Šlesera Reformu partija LPP/LC (ŠRP LPP/LC) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dati.

KNAB apkopotā informācija līdz 11.septembrim liecina, ka ŠRP LPP/LC aģitācijas pasākumiem ir iztērējusi 93,5% atļautā finansējuma, bet ZZS – 90,6%.

Vienotība iztērējusi 77% no 282,5 tūkstošiem, bet Saskaņas centrs – 73% no likumā pieļautajiem tēriņiem.

Zatlera Reformu partija aģitācijai iztērējusi mazliet vairāk par pusi – 54,39%.

Priekšvēlēšanu izdevumu segšanai piecas partijas vai to apvienības izlietojušas mazāk par 12% no atļautā apmēra, bet trīs partijas vēl nav tērējušas naudu aģitācijas pasākumiem.

Saskaņā ar likumu politiskajām partijām ir noteikti priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumi konkrētu ar vēlēšanu kampaņu saistīto izdevumu segšanai – reklāmas izvietošanai, pasta pakalpojumiem un labdarībai. Šo izdevumu apmērs nedrīkst pārsniegt 282 559,62 latus, ja politiskā organizācija vai to apvienība ir iesniegusi savu deputātu kandidātu sarakstu visos piecos vēlēšanu apgabalos.

Dienu pirms vēlēšanām un vēlēšanu dienā aģitācijas pasākumi ir aizliegti. Saeimas ārkārtas vēlēšanas notiek sestdien, 17.septembrī. 11.Saeimas vēlēšanās startē 13 politiskie spēki.

Jau ziņots, ka 10.Saeimas vēlēšanas notika tikai pērn oktobrī, tādējādi 11.Saeimas vēlēšanas notiks pēc nepilna gada. Likumdevējs šajā starplaikā uz pusi samazināja priekšvēlēšanu tēriņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas