Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Gavars: Aptuveni tūkstoš pašvaldības dzīvokļus Rīgā atstāj tukšus vai izīrē savējiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zelma Birzniece
Z
Tukšos dzīvokļus paredzēja iebraucējiem no Krievijas,ja Urbanovičs būtu kļuvis par premjeru.Diemžēl,iznāca čiks.Tagad centīsies SC Rīgas domē tos aizpildīt ar Krievijas pilsoņiemVai būs reklāma?
VALDIS
V
PASAKI ATDRESI TAI NODEGUSAI MAJAI, DEPUTATS GAVARS DZIVO SIMTS GADIGA KOKA MAJA JA KAS
lēts populisms
l
bijušajiem cietumniekiem, visdrīzāk ir jāveido īpašas sociālās mājas ar paaugstinātu ugunsdrošību un īpaši sagatavotu sociālo vai pat probācijas dienesta darbinieku. Viņu iemitināšana vecās koka daudzdzīvokļu mājās ar komunālajā tualetēm būtu noziedzīga bezatbildība pret pārējiem šo ēku iemītniekiem. Un ne uz vienu šādu māju ne Gavars, ne citi Vienotības deputāti neies, jo viņi ir gatavi tikai uz lētu populismu. Tikko bija kārtējais gadījums, kad pašvaldība iemitina antisociālus elementus sev piederošā vecā koka daudzdzīvokļu mājā, kur otrā galā bija privātpersonām piederoši labi atremontēti dzīvokļi. Tā māja nodega' (labi, ka neviens necieta), bet pašvaldība šobrīd negrib maksāt kompensācijas citu dzīvokļu īpašniekiem.
Jaunā laika tukšmuldis
J
Nu ko Gavara kungs? Esat ar mieru ar ģimeni pārcelties uz vecu koka daudzdzīvokļu māju ar kopīgu tualeti kāpņu telpā un būt par labu paraugu bijušajiem cietumniekiem, vai arī tūlīt pat sāksiet stāstīt, ka jūs jau labprāt, bet ir tādi un citādi šķēršļi?
Jaunā laika favorīts
J
bet es no visa tā Gavara stāsta nesaprotu pavisam kaut ko citu - ja nemaldos, Rīgas mājokļu būves uzņēmumu vada neviens cits, kā bijušais Jaunā laika valdības ministrs un savulaik no Jaunā laika Rīgas domē par deputātu ievēlētais Ivars Gaters. Ja jau tik augstā amatā ir Jaunā laika favorīts, tad jau visam bija jābūt skaisti un labi?
pārlēciens
p
Es no visa tā Gavara stāsta nesaprotu tikai vienu - kā tas trīsdesmit gadu rindā stāvošais "pārlēca" Jaunā laika valdīšanas periodu? Kā tas tā sagadījās, ka viņam rinda nepienāca Aksenoka laikā?
labs piemērs zelta vērts
l
Man ir labāks priekšlikums - no cietuma iznākušos likt atsevišķās mājās (vēlams, koka) un, lai viņiem būtu labs piemērs, katrā tādā mājā iemitināt arī kādu avangarda partijas Vienotība deputātu ar ģimeni un bērniem!
stulbie kaimiņi
s
Par no cietuma iznākušajiem ir atsevišķs stāsts. Izrādās, ieiešana uz laiku cietumā ir īsākais ceļš uz pašvaldības dzīvokli. Bet te ir viena neatrisināta problēma - stulbie kaimiņi. Viņi parasti negrib sev kaimiņos šos darboņus. Īpaši vecajās koka mājās, kuras labi deg un kurās ir kopīgās tualetes kāpņu telpā. Varbūt šīs personas var iemitināt Gavara kunga vai citu Vienotības deputātu mājās?
sociālā māja
s
Vienīgais, ko es saprotu, ir bāreņi un daudzbērnu ģimenes, bet arī te ir jābūt uzmanīgiem, jo ne visi viņi ir gatavi dzīvei atsevišķā dzīvoklī parastā daudzdzīvokļu mājā. Te visdrīzāk ir jautājums par sociālajām mājām ar paaugstinātu ugunsdrošību un sociālo darbinieku.
Ikijs
I
Tūlīt pēc PSRS sabrukšanas sākās dzīvokļu ne"piešķiršanas" bizness bez kukuļdošanas. Atceros savu naivo vizīti uz Latgales priekšpilsetas komunālo daļu 1992. gadā un tur, priekšnieces jautrību (atklātu ņirgšanu), par manu lūgumu tikt dzīvokļu rindā- ak tad jūs gribat dzīvokli . . . KNAB vēl nebija nodibināts. 1991. gadā biju atgriezies Latvijā (gribējās arī ģimeni atvest). Par prezidentu 93.gadā kļuva Gunča Ulmanis. Pat viņam uzrakstīju vēstuli. Riebjas atcerēties tos laikus. Izskatās, ka pagājušajos19 gados viss bez izmaiņām. Lielākais sasniegums, ka Vaškēviču tomēr, varbūt, atbrīvos no ieņemamā amata. Ar dzīvokļiem tam, protams, nav sakara, taču Latvijas birokrātijas spēles ir apbrīnojamas un ne jau tautas interesēm tās kalpo.
Aniima
A
tad ta jaunumus deputāts Gavars paziņojis. Bet lūdzu, kur ir tie efektīvie instrumenti ar kuriem ietekmēt dzīvojamo māju apsaimniekotājus godprātigi pildīt savus pienākumus.
nejauc partijas
n
Gavars ur no Pilsoniskās savienības, nevis no Jaunā laikP
Iki
I
Paldies Gavara kungam par drosmi un atklātību! Es to ļoti augstu vērtēju! Visu cieņu!
šitas gan nav tiesa
š
"ja iemītniekam saimnieka mājā nav apkures vai ūdens, tad pienākas pašvaldības miteklis . Bet – arī šeit nepieciešami vairāki Īres valdes lēmumi par namsaimnieka sodīšanu." manā mājā saimnieks nogrieza ūdeni stāvvadā stāvu zem manis, man mazi bērni - vajag gan dzert, gan ēst taisīt, gan mazgāties. Kad ziņoju īres valdei un atnāca komisija, tie gāja aprunāties arī ar mājas īpašnieku. Pēc stundas varen smaidīgi atgriezās un teica, lai es ņemot savu iesniegumu atpakaļ, ja gribot, lai ūdeni pieslēdz. Protams, ka viņi nepieņēma lēmumu par īpašnieka sodīšanu, jo kāda man jēga palikt bez ūdens un ar sodītu namīpašnieku, aizkaitinātu un ļaunu. Tas, ka ilgu laiku dzīvojām bez ūdens, kamēr tā komisija atvilkās, nav jau nekas īpašs. Un ko viņi tik laimīgi bija - nesapratu. Bet Īres valdes lēmuma nebija - un dzīvokļu rinda no tā nespīd.
jurists
j
Tie dzīvokļi ir rezervēti Krievijas pilsoņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas