Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Gazproma problēma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pelēkais Vilks
P
Caur angļu afšora salām, LabLatvieši panāks neredzētu Latvijas ekonomikas uzplaukumu caur pasaules dižākā reklāmaģenta un komivojažiera - jērikastendža - mudro vadību.
Pelēkais Vilks
P
Dienas lasītājs » CIO 15:49 Pareizi - bija infa, ka poļi sāks ražot gāzi no slānekļa, laikam līdzīgi kā USA. Varbūt, ka arī Igaunija to var? :) ============== Kad šie sāks ražot, tad čekists Savickijs un pārējie Lablatvieši varēs Labi uzvārīties caur savlaicīgi noorganizēto Inčukalna glabāšanu.
latgaļs
l
Labi, lai jau būtu 4 $/MMBTU dempinga cena. Pieņemsim, dempingošana beigsies un Henry hub gāzes cena būs 5 dolāri par mmbtu. Bet vienalga tas būs 184 dolāri par 1000 m3, nevis tas ko no mums plēš Gazpproms , Savickis un "Latvijas gāze"! Piemēram manā apkures rēķinā melns uz balta rakstīts - "Dabasgāzes tirdzniecības tarifs no 2010.gada 1.jūlija ir 229.85 LVL/tūkst.m3 bez PVN"
Проблемы
П
Проблемы Большого Уренгоя. Сеноманские и Неокомские залежи месторождений Большого Уренгоя, вступивших в стадию падающей добычи, остаются на ближайшую перспективу основными источниками природного газа для «Газпрома». Ежегодное снижение отборов газа на базовых месторождениях Медвежье, Уренгойское и Ямбургское составляет 20-25 млрд м3, при этом добыча осложняется обводнением, разрушением ПЗП и другими негативными проявлениями. Сеноманская газовая залежь месторождений Большого Уренгоя (МБУ) введена в промышленную разработку в 1978 году. По состоянию на начало 2008 года накопленная добыча с начала разработки сеноманской залежи МБУ составила 5,216 трлн м3 газа — 65,3% от утвержденных ГКЗ и ЦКЗ геологических запасов района. В настоящее время разработка объектов сеноманской залежи МБУ сопровождается активным проявлением водонапорного режима, а работа скважин осложняется обводнением конденсационными и пластовыми водами и разрушением призабойной зоны пласта. Недобор газа в сеноманских газовых скважинах ООО «Газпром добыча Уренгой» (239 скважин) в 2007 году только за счет ограничения дебита из-за выноса водопесчаной смеси составил 1,256 млрд м3. В общем случае по причине ВПП и обводнения скважин на сеноманских газовых скважинах ООО «Газпром добыча Уренгой» за 2007 год недобор составил более 4 млрд м3 газа.
YL
Y
Krievu gazes atradnes Sibirijā izbūvēja ar amerikāņu tehniku. Visas šis trūbas drīz būs čupā. Ko tad darīs krievi? Viņi nav spējīgi uzbūvēt tādas mašinas, kas var strā'dat mūžīgā sasaluma zonās un kur vēl okeānā. Bet letiņiem jau tagad jāsāk celt reaktorus. Nav ko gulšņāt pa vakardienu!
Jukums
J
Labs raksts. Protams, katrs zinošais vienmēr var papildināt un precizēt. Un arī Zanes komentāts ir pamatots - ko tad īsti darīja Piebalgs, ja jau viņa pēctecis tagad ir sarosījies tieši par Latviju un arī Baltijas valstīm kopumā.Kāda tad ir Iteras loma un ka kabatā tad nonāk peļņa? Ko īsti dara regulators un kas ir atbildīgs par šādu šķību cenas aprēķināšanas motodikas pieņemšanu?
kritiskā
k
nu, ko, atkal parunāja, parunāja, i po domam? bail, ja, īstenībā?
Nabuko
N
September 2, 2008 By M. Alkhazashvili Russian giant Gazprom is prepared to buy the whole Azeri natural gas output and thus become the sole exporter of Azeri gas to Europe. Gazprom CEO Aleksei Miller first announced these plans on July 2 and on August 14, almost a week after war broke out between Georgia and Russia, Gazprom representative Yuri Shchedrin stated at a press conference in Baku that consultations on the issue are underway between the two countries. Azerbaijan has natural gas reserves of about 2 trillion cubic metres. By 2012-2013 it could export 50-60 billion cubic metres annually and thus cover 30-50% of EU countries’ deficit. It might be observed that, as Moscow wants to become the sole supplier of gas to Europe and be able to use this lever whenever needed, Gazprom’s plans are in accordance with those of the Russian imperialist elite. If the plan is implemented, the importance of the Baku–Tbilisi-Erzerum gas pipeline will diminish. This was conceived as providing an alternative to the Russian monopoly of gas supplies to Europe. Turkey will certainly not be happy about this prospect, and neither will Georgia which does not want to be dependent on Moscow at all. So it seems that battle for Azeri gas has just started.
filozofs
f
Šreeders( sociķis) , iegaaza Vaaciju krievu mafiozo biznesmeņu nagos , akuraat to pašu sastraadaaja Kalviitis .Daavim sen laiks penzijaa , peet teepistu cilveeks , nevar taču kuru katru pielaist pie teepistu komercnosleepumiem... starpcitu par liepaajas metalurgaa nodedzinaatajiem tuukstošiem km3 gaazes arii maksaa maajsaimnieciibas , jo lielie pateereetaaji maksaa leeto tarifu , bet ar krieviem gaazi peerk pa vienu cenu ...lablatvieši , jidrio!
sirdī latgaliete
s
Itera ir starpfirma,kas pārrakstot rēkinus gūst peļnu un mums Latvijas pašiem patērētājiem gāze kļust dārgāka.Tātad gāzi sadārdzina arī pašu apsviedīgie bāleliņi Šķēles pakalpiņi. un tas viss domāts par labu Latvijai,jo Labai Latvijai jāmaksā par gāzi labi augsta cena.
Pēteris Impis
P
Un kāds ir Jūsu kompetentā viedokļa sausais atlikums?
Miķelis
M
Dienas redaktori zaudē līmeni - izlaist cauri tik daudz muļķību tik īsā rakstiņā! 1. Nav tāda "pasaules gāzes tirgus". Spot market'i ir izteikti reģionālas dabas - ASV - Henry hub, ko izmanto kā indikatoru, Eiropā - vairāki, no kuriem lielākie - NBP Anglijā, Zēbrige Beļģijā un TTF Holandē, ā vēl Baugartene Austrijā, kas spekulē ar to pašu slikto Gazproma gāzi pamatā. 2. Šobrīd visas Baltijas valstis maksā aptuveni vienādu cenu par dabasgāzi un minētie procenti ir tikai nekompetentu (melīgu?) politiķu slimīgajā iztēlē. 3. Slānekla gāze, lai arī šobrīd ir nodzinusi gāzes cenu AVS uz leju (taču ne tik dramatiski, kā Lejiņa k-gs apgalvo, pie tam - gada laikā no 6 līdz 4 $/MMBTU), taču tas drīzāk būtu skaidrojums ar dempingu, jo ļoti intensīvās urbšanas rezultātā šobrīd ļoti daudziem ir jāatmaksā investīcijas. Līdzīgi, kā tas ir LNG tirgū šobrīd, kad pieprasījuma krituma dēļ pēdējos gados nodotās ražošanas jaudas ir kaut kā jāatpelna. Eiropas dimensijā vēl jāpiemetina, ka tā būs dārgāka nekā ASV kaut vai tādēļ, ka attiecīgās minerālu iegulas atrodas apm 2x dziļāk nekā ASV, atbilstošu urbšanas torņu ir apmēram 100x mazāk, kā arī nav tehnikas, ar ko sagraut gāzi nesošo minerālu slāni. Bez tam teritorijas ir blīivāk apdzīvotas un katrs zemes īpašnieks gribēs piedalīties "eiropas gāzes burbulī". 4. Lai cik tas būtu nepatīkami, Itera Latvija mātes kompānija tomēr iegūst gāzi Kreivijā...
Pēteris Impis
P
Izskatās, ka vācieši sapratuši: Nordstreems ir viens prožektiņš friču maku izpurināšanai. Trubu ieliks, bet pūst iekšā nebūs ko. Un būs vāciešam jāapmaksā jaunu ziemeļu atradņu apgūšana.
Kritiskais
K
Kā var rakstīt tādus rakstus- nezināšana un nesaprašana izmētāta pa visām rindkopām. Vai tad pašam nemaz nav neērti savu nezināšanu parādīt visiem. Pasaules birža- kas tā tāda? Cik tad Eiropā pērk gāzi biržā, virs 80% ir divpusējie līgumi tāpat kā Latvijai. Ražot gāzi no slānekļa - vai tiešām kāds domā, ka ASV ar to var konkurēt! Un tad vēl ka kāds kaut ko maksā dārgāk, tikai neviens nezina cik un par ko.
Газпром теряет з
Г
В мае 2008 года рыночный капитал Газпрома составлял 350 миллионов долл. США. На настоящий момент эта цифра равна 140 миллионам долл. США, что означает сокращение капитала на 40 %. [1] Нефтяной сектор России подает признаки выхода из прошлогоднего экономического кризиса, в то время как газовый сектор всё еще отстает. К концу 2009 г, добыча и экспорт нефти незначительно возросли, а экспорт газа сократился на 11 %. По причине отсутствия спроса на газ, производство газа Газпромом сократилось на 16 %. [2] Несмотря на то, что Газпром заявил о наличии практического плана по восстановлению к 2013 г, амбиции компании были загнанны в тупик по следующим причинам. Во-первых, США располагают дешевым сланцевым газом в избытке. Во-вторых, новейшие технологии транспортировки создают перспективу доступности больших объемов сланцевого газа в Европе. Европейские рынки, где Газпром сохранял монополию, не проявляют стремления к увеличению импорта из России. С другой стороны, рынки Ирана и Китая, нуждающиеся в больших объемах газа, не соединены с Россией никаким трубопроводом. А на отечественном российском рынке, Газпром столкнулся с новыми восходящими звездами – с Роснефтью и Новатеком. Если традиционно Газпром занимал 85 % всего внутреннего рынка, то к концу 2009 года этот показатель составил 75 %. [3]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas