Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ģenerālprokuratūrā vēršas pret Streipu par nacionālā naida kurināšanu

Uzvaras pieminekļa nodēvēšana par "krāniņveidīgu" un krievvalodīgo nosaukšana par piekto kolonnu ir iemesls fonda _Desanta brālības kareivju piemiņa _valdes priekšsēdētāja Sergeja Ņevoļska iesniegumam Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu sākt kriminālprocesu pret žurnālistu Kārli Streipu par iespējamo nacionālā naida kurināšanu. Viņš saskata, ka K. Streipa rakstītie blogos, arī viņa lietotie epiteti Uzvaras piemineklim ir krimināli sodāmi, vēstī laikraksts Neatkarīgā.

S. Ņevoļskis norādījis, ka nav pieņemama Latvijas iedzīvotāju iedalīšana pēc nacionālās pazīmes, turklāt aprakstot krieviski runājošos iedzīvotājus kā "piekto kolonnu", tātad valsts ienaidniekus. Kādā no blogiem K. Streips raksta: "…viņa [Nila Ušakova] "tauta" nav Rīgas iedzīvotāji, vai vismaz ne tie galvaspilsētas iedzīvotāji, kuriem liktenis lēma piedzimt par latviešiem. Viņa tauta ir Krievijā, un viņa tauta ir Krievijas piektā kolonna Latvijā."

Tāpat fonda vadītājs uzskata, ka ņirgāšanās par Uzvaras pieminekli, to nosaucot par "krāniņveidīgo "uzvaras" pieminekli Pārdaugavā", ir naida kurināšana, "mākslīgi padziļinot plaisu starp tautām", kā arī kultivējot latviešu pārākumu pār citām tautām.

Laikraksta aptaujātie žurnālisti un mediju eksperti gan neuzskata, ka blogā K. Streips paustu naidu kurināšanu, bet vērš uzmanību, ka viņuprāt tie nav īsti ētiski.

Savukārt K. Streips avīzei klāsta, ka blogos teiktais ir viņa viedoklis, kas nevar būt pareizs vai nepareizs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Kārļa Streipa blogs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas