Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ģimenes ārstiem jāmaksā par darba rezultātu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
11.klases meitene
1
teica tā- mammas draudzene, ģim.ārste atnāk ap 10 iem uz pieņemšanu, pasēž līdz 2-3 iem un saņem nu ļooti labi! Es arī iešu mācīties par ģim.ārstu!Slimnīcā par ķirurgu? NĒ, to nu, protams, nē! Es tā paklausījos- nu re, kāds jauniešiem iespaids iz dzīves par dakteriem!!!
Ieva
I
Lai vai kā, noteikt ģimenes ārstam ierobežojumus sūtīšanai uz izmeklējumiem un mēģināt to apvienot ar kritēriju, kas paredz pie sūtīt uz izmeklējumiem....Nosēdieties reiz, mīlīši, pie galda un izrunājiet tās lietas kārtīgi!
Ieva
I
Un, protams, liela problēma ir retās slimības, jo tik mazā un birokrātiskā valstī kā Latvija, tipisks slimnieks vai viņa vecāki, ja runa ir par bērnu, par savu slimību zina daudz vairāk par jebkuru ārstu. Reālas sadarbības starp ģimenes ārstu un speciālistiem nav, lai ko apgalvotu speciālisti, kas slēdzienā nereti kaut ko uzķēpā bez liela entuziasma Lai gan šādu sadarbību noteikumi neparedz, jo nav ne laika, ne saziņas iespēju (pamēģini tā vienkārši sazvanīt kolēģi speciālistu...), arī ārstu, kas strādā ar reto slimību slimniekiem, izglītošana ir....Piemaksu arī nekādu, lai tērētu laiku meklējot informāciju, publikācijas, ārstus, kas savā dzīvē ir redzējuši vismaz pāris līdzīgus slimniekus....
Ieva
I
Starp citu zinājāt, ka ĢĀ pienākums ir vismaz laiku pa laikam pacientam likt izģērbties, lai pārbaudītu, vai uz ķermeņa nav nelāgu dzimumzīmju?
Ieva
I
Galvenais, lai ģimenes ārsti mazāk skribelētu (kaut kā nav manīts, ka viņi būtu skaļi protestējuši, piemēram pret to, ka nāksies vērtēt speciālistu rekomendācijas), bet vairāk ārstētu. Speciālistiem gan arī derētu skaļi (gan ģimenes ārstiem, gan ierēdņiem) atklāt tos kritērijus, kad pacients ir obligāti uzreiz jāsūta pie speciālista...
Joske
J
LV vienīgā EU valsts, kur nenotiek Ģ.Ā. MEDICĪNISKAIS audits...
Bet
B
cik ilgi aģentūras tiks pārsauktas par departamentiem un otrādi, lai saglabātu milzu skaitu ierēdņu ar lielām algām, lielākām nekā ārstiem? Sāksim ar to!
Alma
A
Ak, vecīt, vai man tevi jāmāca? Nu tak ietetovē uz vēdera "CCCP" un visi krievu dakterīši dancos ap tevīm! :)
vecis
v
Nezkāpēc tiek vērtēts vai ārsts var ārstēt nedzirdīgos, bet netiek vērtēts vai ārsts saprot latviski un var ārstēt latviski runājošos. Mans ārsts to nevar. Un es savukārt nezinu krieviski izstāstīt visus iekšējos orgānus un sajūtas kas un kā sāp.
mamma
m
Interesanti, cik ārsti īevēro tās pašreizējās normas un apseko vismaz reizi gadā 65% reģistrēto pacientu. Man nav sanācis pēdējos gados līdz ģim. ārstam nokļūt, viņš arī mani nav meklējis:)
TRu
T
Vispar tas ir šausmīgi - cik gadus nevar valstī sakārtot ģimenes ārstu prakšu jautājumu. Rīgā daudzviet tās ir lieks posms ...savādāk ir laukos, kur uz katra ielas stūra nav pa privātai klīnikai..
|
|
Tāpēc, ka nepieciešamas tās skaidas, kas rodas mežu cērtot. Kaut gan varētu tā kā maksā ASV avāriju dienestiem. Jo mazāk izsaukumi jo vairāk saņem.
Seig heil!
S
Kapēc nevar ārstēt pacientus bez šīm ierunām un mulķībām?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas