Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ģimenes pabalstu varētu saglabāt līdzšinējā apmērā

Iepazīstoties ar Labklājības ministrijas izstrādātājiem variantiem ģimenes valsts pabalsta reformai, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti sliecās par labu līdzšinējā pabalsta saglabāšanai, portālu Diena.lv otrdien informēja Saeimas preses dienestā."Vairums komisijas deputātu patlaban neredz iespēju un arī jēgu atteikties no vienīgā universālā pabalsta ģimenēm, īpaši krīzes situācijā, kad ļoti daudziem arī šie astoņi lati ir liela nauda," norādīja komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Labklājības ministrijas sagatavotais koncepcijas projekts paredz sešus iespējamos risinājumus, tostarp maksāt pabalstu ģimenēm ar diviem bērniem, ģimenēm ar trim bērniem, kā arī ģimenēm ar bērniem, kurām piešķirts trūcīgas ģimenes statuss. Kā viena no alternatīvām minēta iespēja saglabāt līdzšinējo sistēmu, kad par katru bērnu mēnesī pabalsts ir astoņu latu apmērā.Ekspertu un deputātu vidū dominēja viedoklis, ka viennozīmīgi nebūtu atbalstāma ideja pabalsta saņēmēju loku sašaurināt līdz trūcīgām ģimenēm, jo tas būtu nepareizs signāls, un, iespējams, vairotu to cilvēku skaitu, kas izvēlas pārtikt no pabalstiem, atzina A.Barča. Arī citi piedāvātie reformas varianti neguva komisijas atbalstu.Komisijas sēdē vairākkārt uzsvēra, ka šis pabalsts netiek piešķirts automātiski, bet tam ir jāpiesakās. Tāpat jebkura ģimene no pabalsta var atteikties. Pēc Labklājības ministrijas informācijas, pirmskrīzes laikā šo pabalstu saņēma 80 procenti no tiem, kam tas pienācās, bet patlaban saņēmēju skaits pieaudzis līdz 92 procentiem.

Diskusijas turpinās 8. februārī, pieaicinot plašu ekspertu loku. A.Barča skaidroja, ka, lai kāds nebūtu Ministru kabineta lēmums, galavārdu par šo jautājumu teiks parlaments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas