Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Glābj pacientu ar nieru audzēju pēdējā stadijā

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Uroloģijas klīnikas mediķi 40 gadus vecam pacientam, kuram diagnosticēts nieru audzējs trešajā stadijā, pirmo reizi Latvijā veikta plaša operācija, izņemot milzīgu audzēja trombu, informē RAKUS.

Neveicot šādu operāciju, pacients, pēc ārstu prognozēm, nebūtu izdzīvojis ilgāk par divpadsmit mēnešiem. Pašlaik viņa stāvoklis tiek raksturots kā stabils.

Trombs, kurš bija sešu centimetru diametrā un 10 centimetru garumā sniedzās no apakšējās dobās vēnas, pa kuru sirds labajā priekškambarī ieplūst venozās asinis, līdz sirds līmenim.

Tik liela audzēja tromba gadījumā Latvijā operācijas līdz šim netika veiktas, jo pastāv ļoti liels risks, ka operācijas laikā trombs atdalīsies un nosprostos plaušu artērijas, tādējādi bloķējot dzīvībai svarīgos procesus. Operācija ilga teju septiņas stundas un tā bija iespējama, pateicoties multidisciplinārajai ārstu komandai, kurā piedalījās ķirurgi, urologi, anesteziologi un māsu brigāde.

Saskaņā ar pašlaik pieejamo informāciju Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā 2009.gadā ir reģistrēti 7892 pacienti, kuriem onkoloģiska saslimšana ir diagnosticēta pirmreizēji. Iespējams, šis skaitlis vēl pieaugs, jo informācija par pērno gadu vēl tiek apkopota. Uroloģijas klīnikā ik gadu tiek veiktas aptuveni 180 operācijas pacientiem ar diagnozi nieru audzējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas