Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gobzems: Mūsu frakcijā nav viens deputāts un 15 čemodāni, bet 16 deputāti

Komentējot trešdien notikušo balsojumu par to, vai viens no partijas KPV LV dibinātājiem un līderiem Artuss Kaimiņš saglabās vai zaudēs partijas Saeimas frakcijas vadītāja biedra amatu, valdības veidošanā neveiksmi piedzīvojušais premjera amata kandidāts, Saeimas deputāts Aldis Gobzems intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma uzsvēra - šādi balsojumi neliecina par šķelšanos frakcijā, bet gan par KPV LV iekšienē valdošo demokrātiju.

"Šis nebija balsojums par vai pret kādu. Jautājums bija par tīri organizatoriska rakstura lietām, un būtiski uzsvērt - KPV LV ir paraugs tam, kāda ir demokrātija. Šī demokrātija jāizbauda gan man balsojumos, kuros varu gan uzvarēt, gan zaudēt, gan arī citiem partijas biedriem.

Mūsu partijā nav viens deputāts un 15 "čemodāni". Mūsu partijā ir 16 deputāti, kuram katram ir tiesības uz demokrātisku, brīvu savu viedokli, tiesības brīvi izlemt. Tā tas ir jebkurā attīstītā valstī.

Ja mēs gribam saglabāt veco politiku, tad vecajā politikā ir šis princips, ka ir kāds, kurš nosaka "čemodāniem", kur viņi tiks pārvietoti, kā katru reizi jābalso. Mūsu frakcijā tā nav, gribam šo principu saglabāt. Demokrātija tikai un vienīgi veicina valsts attīstību un labāku lēmumu pieņemšanu," izteicās Gobzems.

Deputāts uzsvēra, ka KPV LV frakcijā "neesot "personu grupas" ar saviem līderiem, bet gan cilvēku kopums, kas pieslejas vienai vai citai idejai." Viņš noliedza to, ka frakcijas iekšienē būtu konflikts. 

Tiesa, zināmas šaubas par to, cik saliedēta ir partija, viesa paša Kaimiņa paustais - viņš par šī jautājuma izskatīšanu esot uzzinājis tikai pēc iepazīšanās ar sēdes darba kārtību, kurā balsojums par viņa atstādināšanu jau bija iekļauts. Ar jautājumiem par šāda soļa pamatojumu Kaimiņš aicināja vērsties pie KPV LV Saeimas frakcijas vadītāja Ata Zakatistova, kurš gan uz žurnālistu jautājumiem pēc sēdes neatbildēja. Nekādus komentārus nesniedza arī partijas valdes locekle Linda Liepiņa. Kaimiņš žurnālistiem vien uzsvēra: "Es pirmais biju šajā partijā, es pēdējais aiziešu. Ticiet man!"

Savukārt Gobzems ceturtdienas rītā atkārtoti uzsvēra: "Runāt par to, ka tūlīt frakcija šķelsies, tā nav taisnība, mūsu frakcijā ir demokrātija." Viņš redzot Artusu Kaimiņu ministra postenī Jaunās Vienotības veidotajā valdībā. "Artuss būtu labs vairākos posteņos. Tajos, kas ir šobrīd mūsu partijai piedāvāti - ekonomika, labklājība. Iekšlietās būtu sarežģītāk, jo Artusam nav juridiskās izglītības."Uz žurnālista iestarpinājumu, ka Kaimiņam nav arī ekonomista izglītības, Gobzems nereaģēja, norādot,

ka Kaimiņš Ministru kabinetā varētu būt "tāda līdaka, kas tos treknos asarīšus padzenātu".

Gobzems partijā notiekošajam pastiprināti pievērsto uzmanību skaidroja arī ar to, ka "mūsu frakcijas durvis atrodas tieši blakus žurnālistu birojam. Pie mūsu frakcijas durvīm žurnālisti sēž no rīta līdz vakaram. Lai arī kā mēs censtos ieiet savā frakcijā nepamanīti, tas nav objektīvi iespējams."

Jau ziņots, ka trešdien Artuss Kaimiņš balsojumā par to, vai viņš atstādināms no frakcijas vadītāja biedra amata, saņēma septiņas balsis "par" un septiņas balsis "pret", tādējādi amatu saglabājot.

Top komentāri

K#
K
Kaimiņš varētu būt ārlietu ministrs - kā tāda līdaka padzenātu padumjo asarīti Lavrovu.
Kika
K
Šis nelietīgais demagogs ub šarlatăns jauc demokrătiju ar anarhiju.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Gobzem ! Vai jūs nepjēdzat ka jūs apkaunojat mūsu Latviju ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas