Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Gobzems: Pēdējais laiks ieviest ID kartes datu drošībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ITpro
I
Priekšlikums konsolidācijai - DVI likvidācija un tās funkciju pārņemšana EM paspārnē - kāda 1 nodaļa tiks galā, kāpēc vajag atsevišķu iestādi?! DVI vadītājas mūžīgā post factum histērija tikai apliecina, ka savu darbu DVI nespēj izpildīt- nevis proaktīvi izglītot, izskaidrot, bet post factum konstatē, kad jau nokavēts. VID, CSDD uc.gadījumi to spilgti apliecina.
Sabiedrības kontrole
S
Mums nāk virsū new World Order no katra virziena!
Īstie motīvi
Ī
Par ko man vajag e-parakstu? Es nekādus juriskas lietas nekārtošu par intenet. eparaksts drizāk būs lai izmantot internet, lai katrs lietotājs ir zinām valdībai.
?
?
Gobzem, lūdzu paskaidro kā ši lieta darobies un aturies no tukšās muldēšanas
Ar savu ID karti
A
kā arī nedēļām ilgi iekārtojamu e-paraksta viedkarti, piekļuvei viereiz 10 gados izmantojamai aplikācijai, Gobzems, Bāliņa, Neo, e-paraksta ieviesēji, vai visi citi gudrinieki, kam nav slinkums, drīkstētu veikt nepieklājīgas darbības. No maniem datiem un to "aizsardzības" (un valsts tēriņiem tam visam), naskās roķeles NOST, Gobzem! :)
OTTO
O
Musiqq fans laikam! ID kartes, nu panesās tagat.
Chibrix
C
skatos pēdējās dienās brangi sasparojušies SCP darboņi, kas i ko, ņems varu?
lolz
l
foršas brilles, hipster
twilight
t
+1 Parodijai
Parodija
P
Interesanti ... vecās sistēmas ir siercaurumainas, arī tās, kas ieviestas par miljoniem, bet nevienam īsti nav vajadzīgas, kā elektroniskais paraksts, bet jaunu ieviešot, tā noteikti strādās. Neticu. Un pagaidām arī nepieprasu jaunu ID sistēmu ieviešanu. Vēl nav zināms, vai tādu šai LR vajadzēs. Proti, vai LR pastāvēs.
$$$
$
Pilnīgi pietiks, ja visādu personas un pases kodu vietā par pieejas parolēm izmantos katram individuali izsniegtus un uzturētus kodus, kā bankas to dara. Priekš tam nekādas kartes un citādi milzīgi valsts izdevumi nav vajadzīgi, lai tas paliek komercpielioetojumiem, kur drošība tiešām svarīga. Bet pats personas kods nu galīgi nav kas slēpjams - tas ir tikai identifikators, līdztekus vārdam un uzvārdam, un tam jabūt publiskam, lai tas varētu savas funkcijas pildīt.
pakausis
p
citur bija vajadzīgi terora "draudi" un visāda citāda "muģīšana" lai bīdītu ID kartes, pret kurām citādi ir ļoti sīva pretestība cilvēkiem.. hehz.. pie mums pietiek vienkārši vairākus gadus pofigā nestrādāt, nesavest nevienu sistēmu kārtībā.. un tad atnākt un sejā pateikt - vecā sistēma nestrādā - jaunā strādās.. Aga! protams! Veči, ja jūs prastas sistēmas nemākiet savest kārtībā pat pēc tam, kad "diskusijas sākušās pirms diviem gadiem" - tad kā jūs tiksiet galā ar sistēmu kurā būs daudz lielāks personiskās informācijas daudzums, sistēmu kas būs daudz trauslāka un sistēmu kurai "nobrūkot" sekas būs daudz dramatiskākas?? Beidz muldēt briļaini un ej strādāt!
P.
P
Jā! Tikai nedodiet šo projektu realizēt LVRTC, jo viņi atkal to visu sačakarēs ar dārgiem risinājumiem un dārgu uzturēšanu (par microsoft licencēm katru gadu jāmaksā miljoni), rezultātā gala produkts būs tāds pats kā e-parakstam: 20 lati un jāgaida 2 nedēļas. Cenai par EID jābūt simboliskai un lētākai par pases cenu, eID saņemšana jānodrošina PMLP, bankās un pasta nodaļās. Tikai tā!
21
2
tads modigs puisis
dace
d
Kāda starpība: ir ID kartes vai nav? Ja katrs, kam nav slinkums, varēs pieprasīt attiecīgo numuru tāpat kā tagad pases numuru, kas mainīsies?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas