Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Godmanis ar īpašu IeM caurlaidi atstāj auto stāvēšanai neatļautā vietā

Bijušais premjers un iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) izmanto īpašu Iekšlietu ministrijas (IeM) caurlaidi. Laikraksts Telegraf vēstī, ka ar šo caurlaidi Eiroparlamenta deputāts savu automašīnu atstāj stāvēšanai neatļautās vietās.Šādas caurlaides tiek piešķirtas tiem ministrijas darbiniekiem, kuri privāto transportu izmanto dienesta vajadzībām.

Kāpēc šāda caurlaide ir arī Godmanim, kurš ar ministriju nav saistīts jau kopš 2007.gada, ministrijas preses dienestā nespēja paskaidrot.Laikraksts pauž aizdomas, ka, izmantojot šādu caurlaidi, Godmanis acīmredzot vēlas izvairīties no soda par automašīnas atstāšanu neatļautā vietā.Tomēr ne vienmēr viņam tas izdodas. Telegraf bijis liecinieks tam, kā Godmanis pirmdien Elijas ielā atstāj savu Toyota Land Cruiser automašīnu zem zīmes "Stāvēt aizliegts". Policija šajā vietā regulāri soda automašīnu atstājējus, taču Godmaņa gadījumā par soda kvīts izrakstīšanu tika nolemts tikai trešajā reizē. Pirmajās divās reizēs policisti pārkāpēju atstājuši nesodītu, iespējams, tieši logā redzamās caurlaides dēļ, raksta Telegraf.Elijas ielā atstāt automašīnu tam neparedzētajā vietā nedrīkst pat ar šādu caurlaidi, jo šai teritorijai nav nekāda sakara ar Iekšlietu ministriju. Godmaņa automašīna atradās šajā vietā trīs stundas. Godmanim izsniegtā atļauja ir spēkā līdz 2012.gada 31.decembrim. Pats Godmanis pēc tam taisnojies, ka ieradies Elijas ielā, lai palīdzētu veidot kādu televīzijas raidījumu, taču neesot varējis atrast brīvu stāvvietu. Ekspremjers atzinis, ka viņš esot rīkojies ne visai smuki un solīja samaksāt piespriesto naudas sodu 30 latu apmērā.Kad Telegraf žurnālists apvaicājies Godmanim par piešķirto Iekšlietu ministrijas caurlaidi, politiķis atbildējis, ka nekādas caurlaides neesot. Pa šo laiku caurlaide no Godmaņa automašīnas loga bija pazudusi. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) uzskata, ka Godmanis šādu caurlaidi esot nopelnījis. "Bijušajam ministram un premjeram ir tiesības uz šādu caurlaidi. Es uzskatu, ka viņš ar savu darbu to ir nopelnījis," laikrakstam teikusi ministre un piebildusi: "Ja viņš samaksās piespriesto sodu, tā atzīs savu pārkāpumu un par to atbildēs."Šobrīd ministrija izsniegusi 908 šādas caurlaides. Kā noskaidrojis laikraksts, tās izsniedz Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone, kas ir Godmaņa draudzene.

Šādas caurlaides nav citiem bijušajiem iekšlietu ministriem Marekam Segliņam (PLL) un Jānim Ādamsonam (SC). Segliņš sacījis, ka viņam šāda caurlaide bijusi, taču tikai laikā, kad pildījis ministra pienākumus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas