Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis piedāvā neapliekamo minimumu nākamgad palielināt līdz 100 latiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu jā
N
Ministru Kabinets 2008.gada 04.novembrī ir pieņēmis Noteikumu projektu „Noteikumi par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai 2009.gadam”, kas paredz paaugstināt neapliekamo minimumu līdz 100 latiem mēnesī. Projektētāju birojs:) Varbūt vajadzētu sākumā lietas īstajos vārdos sākt saukt? Tas tā, kārtības labad, ja jau reiz tā kārtība tiek it kā ieviesta, vai tomēr nē? Vai patiešām tie maksājumi, kuri pienākas pensionāriem un kurus tie saņem katru mēnesi un kuri ir zem iztikas minimuma, jāsauc par pensijām? Var jau nosaukt pensionārus arī par miljonāriem, bet vai tas tiešām ir korekti???
Atbildiba
A
Nevaru sagaidit dienu kad godmanis aizvaksies no sava kresla. Vins uzvedas ta ka fuknidiots, neuznemas atbildibu par savu valdibu, ministriem un ne tikai pirma godmana valldibu. Ja ja, spele bungas, pasmejies....
Savtigais
S
Godmana teiktais Svetdienas vakara ir loti nozimigs. Godmanim nav atbildiba un neuznemas atbildibu par vinas valdibas ricibu. Butu aktiivi jaamekle rupjaku nekompetences un tautas neciena attieksmi.
l'avocate
l
neviens ielās neies...tā nav mūsu tauta, kura izies uz ielām...kalpu tauta.
Pēteris
P
Šobrīd Latvijā personām atkarībā no sociālās grupas ir šāds neapliekamais minimums: pensionārs (arī strādājošais) - Ls 165 mēnesī; strādājošais (neatkarīgi no ienākuma gūšanas vietu skaita) - Ls 80 mēnesī; bērns - Ls 56 mēnesī. Šis lielums (neapliekamais minimums) tiek piešķirts personai (indivīdam), nevis personai katrā ienākuma gūšanas vietā.
ppp
p
Tu, stulbais godmani, kā lai ar to izdzīvo????????????
Lelle
L
Zvaigznēs stāv rakstīts, ka nekas te vairs nav glābjams, kretīnu apgāztā piramīda jau brūk...tauta drīz izbridīs ielās un patrieks valdošos kretīnus...Jauna valdīšana nāks no tautas vidus, nevis miljonāriem, tad sāksies valsts attīstība, augšupeja un tautai kļūs labāk...
///
/
Štruntīga tu grāmatvede esi ja pat tik vienkāršu aprēķinu nespēj veikt .... Palielinājums būs Ls,- 5.00
Oskars
O
Tuntaks atkal divas nulles aizmirsa,lai iet mācīties.
algu grāmatvede
a
Tas nu gan katram būs liels atspaids - "uz rokas" saņemamā nauda palielināsies par 2,50Ls!
Strādājošais pensionārs
S
Un attiecināt beidzot šo neapliekamo 100 latu minimumu arī uz strādājošajiem pensionāriem!
Tija
T
Kurā gadā neapliekamais minimums un minimālā pensija beidzot panāks iztikas minimumu? Vai nebūtu pienācis laiks atjaunot atkal progresīvo ienakuma nodokli,kā citās ES valstīs?
to alias
t
Pirmskara Latvijā no apliekamajiem ienākumiem atskaitīja: uzturamo ģimenes locekļu uztura minimuma daļu Ls 240,- par katru ģimenes locekli,ja maksātāja ar nodokli apliekamais ienākums,neatskaitot ģimenes uztura minimuma kopsummu nepārsniedz Ls 7200,-,pie kam par ģimenes locekļiem šā punkta nozīme uzskatāmi maksātāja un viņa sievas bērni un vecāki,ja nodokļa gada 1.janvārī pirmie jaunāki par 18 gadiem un pēdējie vecāki par 65 gadiem un paši nav ienākuma nodokļa maksātāji. Sk.Eduards Bērziņš,Nikolajs Valters"Nodoklu nolikums".Komentēts izdevums.Valters un Rapa, Rīgā,1936.gadā.
Pašvaldības
P
Pašvaldību savienība Godmani par tādiem priekšlikumiem vienkārši nograuzīs.
Pēteris
P
Vispirms jau ir jānonāk pie tā, ka neapliekamais minimums ir jāizlīdzina apgādniekiem un viņu bērniem. Tas palīdzētu tām sociālajām grupām, kurām šobrīd ir visgrūtāk - ģimenēm ar bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas