Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis: Vienotības par novadu skaitu valdībā nav, taču reforma tiks īstenota

Lai arī valdība nav panākta vienošanās par novadu skaitu, ministri nebremzēs likumu pieņemšanu, kas nepieciešams, lai administratīvi teritoriālo reformu īstenotu, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja premjers Ivars Godmanis.

Divu lielāko koalīciju partiju viedokļi par novadu skaitu atšķiras un pozīcijas ir "nesamierināmas", sacīja Godmanis. Tautas partija (TP) atbalsta 103 novadu izveidi, savukārt Zaļo un Zemnieku savienība uzskata, ka vajag par 33 novadiem vairāk.

"Šis ir viens no iemesliem, ko nevaram ātri atrisināt, tāpēc nav liela nozīme patlaban runāt par skaitu, ja nav pieņemti visi likumi, kas ir nepieciešami, lai novadus vispār varētu izveidot. Primāri ir likumus pieņemt," uzsver Godmanis. Visus likumus paredzēts sagatavot līdz maija sākumam.

"Tad, kad būs visi šie likumi pieņemti, Saeima valdībai deleģētu tiesības apstiprināt galīgo novadu karti, atbilstoši šiem kritērijiem. Kāpēc? Tāpēc, ka arī pēc 2009. gada pašvaldību vēlēšanām nekas neapstāsies un būs vēlēšanās vēl apvienoties un veidot vēl lielākus novadus. Tad ir svarīgi, ka kritēriji ir skaidri un nav katru reizi jānāk uz Saeimu un ar likumu tas jādara," klāstīja premjers.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas