Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Gorbunovs: par Latvijas nākotni nemierīgs prāts

"Diemžēl man ir nemierīgs prāts," tā intervijā _SestDienā _uz jautājumu, kādu redz Latvijas tuvāko nākotni, atbild kādreizējais Latvijas Augstākās Padomes priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs.

"Nevaru apgalvot, ka mūsu iekārta ir pašregulējoša sistēma, kas caur krīzēm sevi atjauno. Latvija ir maza, tātad it kā var mobili pielāgoties. No otras puses, katra pārkārtošanās prasa upurus. Diemžēl man nav konceptuālu ideju – viss ir daudzšķautņains un nav viennozīmīgs. Ja vienu lietu attīsti, veidojas pretruna ar citu lietu. Viens gan – mums jāpaļaujas uz savu konkurētsēju. Latvieši tomēr vairumā ir strādīgi cilvēki," vērtē ekspolitiķis.

Viņaprāt, Latvijas politiskā neatkarība nav apdraudēta, bet ekonomiskās neatkarības karogu gan neesam spējuši tik stingri turēt rokās. "Diez vai tas arī bija iespējams," piebilst A.Gorbunovs.

Ja kāds politiskais spēks piedāvātu prezidenta amatu, viņš nepiekristu kandidēt, jo uzskata, ka tam ir piemēroti jaunākas paaudzes cilvēki. Arī atgriezties politikā viņš nedomā: "Politikā vajag jaunas idejas un jaunas sejas. Politikā cilvēks ļoti ātri noveco. Kad aiziet no politikas, nav dabiski nākt atpakaļ."

Vaicāts, kas Latvijā būs mainījies pēc 20 gadiem, viņš pauž cerību, ka Latvijas sabiedrība būs iemācījusies dzīvot un strādāt jaunajos apstākļos. "Reiz 100 gramos kultūras viens runātājs nopietni teica: divdesmit gadu ir par maz, lai iemācītos dzīvot."

Visu interviju lasiet SestDienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas