Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Grāmatas nav luksuss

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nuja
N
Grāmatai jāspīd un jālaistās no iekšpuses, nevis no ārpuses. Tas nebūt nenozīmē, ka grāmatas jāizlaiž noplukušas. Taču latvieši vienmēr mēdz no viena grāvja braukt otrā, tādēļ mūsu grāmatas pašlaik ir kā spīdīgas flīzes, ko var līmēt pie sienas. Arī iekšpuses lapas ir tikpat kā no kartona, atstarpes starp rindām nevajadzīgi platas. Jautāsiet - kāpēc? Lai grāmata būtu biezāka un varētu uzlikt tai lielāku cenu! Viss slēpjas bāleliņu alkatībā. Tieciet vaļā no iedzīvošanās kāres - un būs labas grāmatas gan skolniekam, gan ikdienas lasītājam.
hello
h
PVN ir jābūt visām precēm vienādam. no šīs loģikas sanāk, ka pārtika ir luksus. Luksusprecēm tiek liktas akcīzes, tā ka nevajag karināt makaronus. Visādas draņķa grāmatas a la Dejo ar zvaigzni nav jāsubsidē nodokļu maksātājiem, savukār mācību literatūru un labas grāmatas jānodrošina skolās un bibliotēkās.
Inese
I
Grāmatnieki vaimanā par to, ka aizvien mazāk pērk gramatas. Ka ārzemēs zemāka PVN likme. Bet kapēc nesākat paši ar sevi? Gramatu izdošana ir tāda pati uzņēmējdarbība, ka jebkura cita. Ja nepērk, analizējat, kapēc nepērk. Kapēc nesamazinat izmaksas? Kapēc gandrīz visas gramatas tiek izdotas cietajos vākos? Esat papētījuši arzemju gramatnīcu plauktus? Vai esat kaut kur manījuši, ka lubenes un vairums citu gramatu pārsvarā tiek izdotas lētakajos mīkstajos vākos un iespiestas ne uz tik dārga papīra? Kapēc jebkura latviski iztulkotā lubene jāizdod cietajos vākos, kas krietni sadardzina gramatu? Tad vēl tendence ''uzprišināt'' gramatu un padarīt to par luxux preci, ietinot vēl papildus ievākojumā. Nav ko vaimanāt par valsts politiku, pirms sākiet paši ar sevi!
skats no Rietumiem
s
Jā, tas ir latviešu valodas izdzīvošanas jautājums pašlaik. Atbalstu 0 PVN likmi bērnu grāmatām un latviešu literatūrai. Neatbalstu izziņu literatūrai un tulkotiem romāniem.
Kaspars Gasūns
K
Vilka kungs, pie lētākas jaunās ēkas un aktīvākas bibliotēku sistēmas/satura digitalizācijas gan jau varētu atļauties arī zemākus nodokļus. Arī ēka jau sen būtu gatava. Tomēr neesmu nekad dzirdējis Jūsu viedokli pret "nacionālo simbolu" pašreiz būvētajā formā. Tā ka savu izvēli Jūs jau esat izdarījis - vai nu piramīda, vai nu grāmatas (to saturs). Jāsecina, ka gan ēkas, gan digitalizācijas jautājumā priekšroka tiek dota formai.
Ieva
I
Ar tām grāmatām ir tāpat kā ar jebkuru citu preci: ja cenas dēļ nepirks, tad vari likt kādu PVN gribi. Lai gan sākt nekaitētu ar tādu reālu pieprasījuma izpēti, jo ir redzēta neviena vien grāmata, kas galu galā nonāk nocenoto grāmatu plauktā, jo tā īsti nevienam nav vajadzīga. Jā, protams, pieprasa ne vienmēr to augstvērtīgāko (lielu patosu arī nepieprasa), taču jebkura grāmata spēj izsauk vismaz kaut kādu smadzeņu aktivitāti, turklāt tepat izdotās visādu partiju sargātāju piesauktajā latviešu valodā....
zvirbulēns
z
Mūrs teica šito, Mūrs teica tā, pie velna visus tos mūrus!
grāmata
g
vakar biju iegājusi grāmatnīcā, skatos tur vāc parakstus par PVN likmes acelšanu. Grāmatnieki jau laiakm par Dombrovski nebalsos. :)
hese
h
tas, ka Dombrovskis palielināja grāmatām PVN ir pilnīgs vāks!
t
t
ir pa daļai tomēr ir skolas un izglītības grāmatas nē, bet daiļliteratūru gan par tādu varētu uzskatīt kāpēc tad medicīnas precēm/ pakalpojumiem/ zālēm būtu jāuzliek 21% ? tās taču patiešām nav luksuss, jo tad sanāk, ka dzīvot ir luksuss jo ja nebūs, kas lasa, kam tad tās grāmatas vajadzēs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas