Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Grantiņš atzīts par pieskaitāmu

Savas meitas, civilsievas un vēl vienas sievietes slepkavībā aizdomās turētais ceraukstietis Ivars Grantiņš atzīts par pilnīgi pieskaitāmu, Dienu informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Sintija Virse. Nepieskaitāmas personas nevar saukt pie kriminālatbildības, un tām piemēro medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus. Savukārt daļēji ierobežota pieskaitāmība ir atbildību mīkstinošs apstāklis. Šodien VP saņēma tiesu psihiatriskās ekspertīzes atzinumu, lietā turpinās izmeklēšana.

Kā ziņots, 27.augustā no rīta kādās mājās Bauskas rajona Ceraukstes pagastā tika atrasta noslepkavota 1996.gadā dzimusī Daina. Meitenes līķi atrada vecmāmiņa, kura iegājusi mazmeitas istabā un zem segas ieraudzījusi bērnu ar pārgrieztu rīkli. 29.augustā aizdomās par šo slepkavību tika aizturēts nogalinātās meitenes tēvs I.Grantiņš, kurš nesen bija atgriezies no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par izvarošanu. Nopratināšanas laikā viņš policijas darbiniekiem pilnībā atzinis savu vainu meitas slepkavībā.

Vēlāk, esot apcietinājumā, I.Grantiņš atzinies arī meitenes mātes Ingas Lomakinas un pazudušās 18 gadus vecās Janas Ribinskas slepkavībās. Abu sieviešu līķi, kas tika sadalīti vairākos gabalos, tika atrasti dažādās vietās Bauskas rajonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Pagrieziens uz slepkavību. Raksts 28.septembra Sestdienā


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas