Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gruzija lūdz Latvijai papildu humāno palīdzību

Gruzija Latvijai lūdz izvērtēt iespēju sniegt papildu atbalstu un nosūtīt uz militārajā konfliktā cietušo valsti vēl vienu humānās palīdzības kravu.

Iekšlietu ministrija (IeM) no kolēģiem Gruzijā ceturtdien saņēmusi pateicību par Latvijas operatīvo rīcību, nosūtot humānās atlīdzības kravu kara konflikta radīto seku novēršanai, aģentūru BNS informēja IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte.

Gruzijas IeM informējusi, ka krava ir sasniegusi galamērķi un sūtījums jau nogādāts konflikta reģionā, bet lūgusi rast iespēju steidzami sniegt papildu palīdzību - teltis, segas, apģērbus, gultas, tūlīt lietojamu pārtiku un citas lietas, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu kara konfliktā cietušo civiliedzīvotāju neatliekamās vajadzības.

IeM ir apzinājusi valsts materiālo rezervju iespējas un uzskata par iespējamu nosūtīt Gruzijai 27 teltis, vairāk nekā 2000 gultu, 300 matračus un spilvenus, vairāk nekā 230 tūkstošus vienību gultas piederumu - spilvenus, palagus un segas, kā arī vairāk nekā 73 tūkstošu vienību apģērbu, kā arī vairāk nekā 90 tūkstošus dvieļu.

Informāciju par to IeM ceturtdien iesniedza Ārlietu ministrijai, kam jāpieņem lēmums par tālāko rīcību.

IeM sagatavotajā kravā, kas otrdienas vakarā tika nogādāta Gruzijā, bija 4000 flakoni asins aizvietotāju un 20 000 iepakojumu marles saišu. Kravas nogādāšanu organizēja Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Katastrofu medicīnas centru un Ārlietu ministriju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas